Якою бачили Вінницю майбутнього у 1982 році (ФОТО)

Новини Вінниці / Якою бачили Вінницю майбутнього у 1982 році (ФОТО)

Якою могла бути Вінниця?... У 1982 році місцева «Вінницька правда» опублікувала велику статтю з малюнками окремих площ і вулиць міста, де планувалася суттєва реконструкція з вдосконаленням. Через майже 40 років вінничанам, мабуть, цікаво поглянути «крізь призму газетних статей» на те, яким бачили місто у часи планової економіки.

Якою могла бути Вінниця?... У 1982 році місцева «Вінницька правда» опублікувала велику статтю з малюнками окремих площ і вулиць міста, де планувалася суттєва реконструкція з удосконаленням. Через майже 40 років вінничанам, мабуть, цікаво поглянути «крізь призму газетних статей» на те, яким бачили місто у часи планової економіки.

Часточки газетної публікації з малюнками «трансформованих» проспекту Коцюбинського, вулиць Київської та Пирогова, а також сучасного майдану Незалежності опублікував у Facebook-групі «Старі фото Вінниці» Леонід Загоруйко.

Зазначимо, що планів у 1980-их було багато. Окрім наведених, тодішні архітектори планували доробити сучасну площу Стуса (біля «Книжки»), прокласти трамвайну лінію на Старе місто, а також запроєктувати кілька мостів, зокрема через залізничні шляхи біля колишнього «Хімпрому» та Південний Буг.  

Новини Вінниці / Якою бачили Вінницю майбутнього у 1982 році (ФОТО)Новини Вінниці / Якою бачили Вінницю майбутнього у 1982 році (ФОТО)Новини Вінниці / Якою бачили Вінницю майбутнього у 1982 році (ФОТО)Новини Вінниці / Якою бачили Вінницю майбутнього у 1982 році (ФОТО)
Макс Мельник

10 березня, 2020