Які зуби краще вставити: обираємо найкращий спосіб відновлення зубного ряду

Новини Вінниці / Які зуби краще вставити: обираємо найкращий спосіб відновлення зубного ряду

Сучасне лікування зубів – це завжди довготривалий та складний процес. Якщо у людині відсутні зуби, то це впливає на естетику та функціонування щелепи, тому обов’язково треба відновити зубний ряд.

Сучасне лікування зубів – це завжди довготривалий та складний процес. Якщо у людині відсутні зуби, то це впливає на естетику та функціонування щелепи, тому обов’язково треба відновити зубний ряд. Знайти рішення проблеми можна у спеціалізованій клініці за посиланням https://implantatsiya.kyiv.ua/, яка працює навіть з найскладнішими випадками. Коли клієнт вирішує відновити якість та вид своєї посмішки, він має знати, які зуби краще вставити і як взагалі цей процес проходить.

tE0FOzpK4TSGJL4BLPPafY2EtgjuxaUohv_JhNTiIo8ge9wlkprhcZGt8RflyZUC4acsDMFr-ElIVjBT42Q0MrxwP5i3cuhdeyaJh6zu1kC5qwK5lRsFGuAzihD1IX8sYlieQ7U6q40JUaN6Fj9JJQ

Імплантація – це надійний, безпечний спосіб відновлення зубів, який сьогодні пропонують стоматологи. Завдяки цій дії відвідувача чекає реставрація та нові зуби. Спеціаліст допомагає обрати якісний матеріал, який прослужить довго і не буде доставляти дискомфорту. Ще один кардинальний метод виправлення ситуації з відсутністю зубів – це протезування. Що саме та в який спосіб обрати, клієнту порекомендує лише кваліфікований лікар.

Як ставляться зуби?

Зараз вилікувати та вставити зуби доволі безпечно та безболісно. Сучасні препарати анестезії блокують будь-який біль під час процесу та дають пацієнту змогу без зайвого клопоту сидіти у стоматологічному кріслі, допоки лікар працює. Що стосується термінів лікування, то вони залежать від конкретної ситуації в ротовій порожнині. У більшості випадків необхідне попереднє лікування інших зубів та ясен. Лише коли увесь зубний ряд вилікувано, стоматолог може переходити до протезування або імплантації зуба.

На те, які зуби краще вставляти, впливає ціла низка факторів:

  • доступні технології;
  • проблеми в ротовій порожнині;
  • вартість обслуговування;
  • особливий підхід в окремих випадках.

Щоб щелепа відновилася візуально та функціонально, стоматолог повинен вилікувати усі зуби, провести санацію та підготувати місця для встановлення імплантів або коронок.

Особливості імплантації зубів

Імплантація в сучасній стоматології є явищем не новим, але професійним. Воно представлене у вигляді вживлення у ясна штучного кореня, на який потім буде встановлена коронка та проведено інші маніпуляції. Терміни того, як швидко зможе прижитися імплант, коливаються від 2 місяців до півроку.

XwFcG9IZsHJqi04AfDN05YmVyIXY4DY8a0CfgAheK7HyomyhLCTjFkE3AroLmz2QuHiPVQgJ-lf0F4dyyBSCo3Gkg95T2s1A19jpxUOb7g9Rl3BuXKHeLAQGrMED25tY9xhor3HSNBJLo0OLT1gruw

Існує також спосіб одномоментної імплантації, коли одразу після встановлення імланта стоматолог переходить до інших дій з зубом. Це значно пришвидшує роботу з зубним рядом, але для цього готові далеко не всі пацієнти. Протезування та імплантація – це способи, які підходять молодим людям або пацієнтам у віці, коли ясна та корені зубів ще дозволяють встановлення штучних речей. Якщо мова йде про людей старшого віку, то після 60 років краще вставити цілісний протез.

Протезування

За своєю технологією протези є з’ємною конструкцією, яка повністю або частково відновлює зубний ряд. Протез передбачає більш суворе дотримання правил гігієни та кріплення. Є такі механізми, які ставляться на зуби і тримаються самостійно, а є ті, для яких потрібні допоміжні корегуючі препарати.

У більшості випадків протези встановлюються на задню частину щелепи, тобто жувальні зуби. Стоматолог, дивлячись на картину у роті, разом з пацієнтом приймає рішення, які протези краще для жувальних зубів, та виготовляє їх індивідуально за зліпками. Протези можуть бути акрилові, безакрилові, бюгельні. Протезування краще за все підходить противникам імплантів або тим, кому за медичними показаннями протипоказано вживлення штучних препаратів.

admin

6 грудня, 2023