Які вони, найдорожчі собаки Вінниці? Аналіз ринку пропозицій чотирилапих друзів

Новини Вінниці / Які вони, найдорожчі собаки Вінниці? Аналіз ринку пропозицій чотирилапих друзів

Майже кожен вінничанин ставав перед вибором домашнього улюбленця – взяти кота чи собаку, хлопчика чи дівчинку, а можливо врятувати чотирилапого з вулиці чи забрати з притулку? Та головне – мода на породу собаки… Так, вінничани розуміються на трендових тенденціях.

Майже кожен вінничанин ставав перед вибором домашнього улюбленця – взяти кота чи собаку, хлопчика чи дівчинку, а можливо врятувати чотирилапого з вулиці чи забрати з притулку? Та головне – мода на породу собаки… Так, вінничани розуміються на трендових тенденціях.

Приміром, ще декілька років тому у Вінниці був справжній бум на хаскі, спаніелей та стафордів. Нині з’являються добермани та Джек-рассел-тер'єри. Але з року в рік лідерами з продажів та запитів у пошукових мереж є лабрадор, йоркширський тер'єр та померанський шпіц.

Проте деякі містяни обирають лише песиків елітних порід. Які ж вони, найдорожчі собаки Вінниці?

Використаємо популярний сайт для пошуку тварин у Вінниці та по Україні - Оlx. Згідно з виданих результатів, найдорожчими у місті є:

  1. Чистокровні цуцики той пуделя (за них просять майже 113 тисяч гривень  або 4153$), але є пропозиції по даній породі в рази дешевші (700$), до них відноситься й підвид - мальтипу.

Однією з головних «родзинок» той пуделя, окрім м’якого характеру та невеликих розмірів, є невелика кількість гіпоалергенної шерсті. Однак вона дійсно вимагає більше стрижок і догляду, ніж у більшості інших собак.

  1. Американські буллі Bully blue, ціна яких 1500-2000$. 

До 1990 року порода не існувала зовсім, а на сьогоднішній день - американські буллі це собаки-компаньйони, які здатні виконувати і робочі завдання.

Головне: власник повинен займати більш високу сходинку в ієрархії. Цю собаку не рекомендують початківцям. Крім того, песики можуть бути неймовірно впертими. Багато хто вважає, що буллей неможливо дресирувати без використання сили, але це далеко не так.

  1. Померанський шпіц 100 – 2373$.

Шпіц потребує ретельного і регулярного догляду, активного відпочинку і тривалих прогулянок. Перш ніж заводити представника цієї породи, варто тверезо оцінити свої сили.

Собаки люблять гавкати, чим неабияк докучають сусідам, а нерідко – і самим господарям.

При слабохарактерності власника шпіц схильний проявляти домінантність і впертість, з якими нелегко впоратися. Порода не підходить для початківців собаківників.

  1. Кане-корсо з «цінником» від 130$ до 1780$. Це собака, яка за своєю природою має не агресивний характер, але якщо з’являться непрохані гості, вони неодмінно відчують на собі сувору вдачу «італійця».

До інших тварин кане-корсо можуть проявляти агресію, і щоб тримати подібні емоції «в узді», соціалізацію цуценят необхідно проводити з самого раннього віку, а також підтримувати постійну фізичну і розумову активність.

Відмінно уживаються песики з дітьми, та ласкаві з хазяїном, про те вимагають взаємності.

  1. Кавалер-кинг-чарльз-спаниель - привітний розумник з проникливим поглядом і довгою атласною шерстю у Вінниці пропонується від 1300$ до 1500$.

І дорослі собаки, і цуценята вкрай залежні від людини. Тварини, які відчувають дефіцит уваги власника і надовго залишаються на самоті, можуть пакостити і влаштовувати розгардіяш. Частково вирішує проблему покупка другого «кавалера» - удвох тваринам простіше впоратися з нудьгою.

Кавалер-кінги ніколи не воюють з іншими собаками за «сфери впливу». Представники цієї породи - типові екстраверти, які бачать в кожному зустрічному майбутнього приятеля, з яким щасливі довірити будь-які секрети.

Ірина Заіковата

19 червня, 2021