Які проєкти перемогли у вінницькому конкурсі "Бюджет громадських ініціатив"?

Новини Вінниці / Які проєкти перемогли у вінницькому конкурсі "Бюджет громадських ініціатив"?

Під час засідання Координаційної ради конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ» було обрано переможців: 7 великих проєктів та 9 малих. На їх реалізацію у 2021 році буде виділено 8 млн грн.

Під час засідання Координаційної ради конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ» було обрано переможців: 7 великих проєктів та 9 малих. На їх реалізацію у 2021 році буде виділено 8 млн грн.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, Координаційної ради 6-го конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» відбулось сьогодні, 28 жовтня. Формат даного конкурсу особливий тим, що мешканці міста безпосередньо долучаються до розподілу коштів місцевого бюджету на реалізацію проєктів. 

Як каже секретар міської ради Павло Яблонський, у 2016 році в Вінниці, за ініціативи міського голови Сергія Моргунова, Вінницькою міською радою було впроваджено одну з європейських практик – учасницького бюджетування, яке є інструментом прямої демократії, за допомогою якого громадяни міста взяли участь у прийнятті рішень щодо розподілу бюджетних коштів для розвитку та розбудови рідного міста.

"Мешканці активно до нього долучаються, і це говорить про те, що у нас багато небайдужих вінничан, які хочуть покращити наше місто. Оскільки до нас приєднується сім прилеглих сіл, міський голова Сергій Моргунов дав доручення збільшити бюджет конкурсу ще на 2 млн грн для реалізації проєктів в 2022 році", - додає Яблонський.

Для реалізації проєктів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» у 2021 році в бюджеті Вінницької міської ОТГ передбачається 8 мільйонів гривень. Обсяг бюджету розподіляється у наступному співвідношенні: 80% – на великі проєкти та 20% – на малі. 

За проєкти вінничани віддали загалом 19 094 голосів: за великі проекти – 12 556 голосів, за малі – 6 538 голосів. Серед великих проєктів Координаційної ради конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ» визначила таких переможців:

Серед малих проєктів Координаційної ради конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ» визначила таких переможців: