Які поради по зміцнення імунітету дають лікарі у мережі? Вони мають допомогти у подоланні коронавірусу

Новини Вінниці / Які поради по зміцнення імунітету дають лікарі у мережі? Вони мають допомогти у подоланні коронавірусу

У мережі інтернет з кожним днем більшає відеозвернень з запобігливими засобами від іменитих лікарів України й світу. Так як коронавірусна інфекція набирає чи малий обертів й швидкими поширюється як у Вінницькій області так й по всьому світові загалом, люди все частіше стали шукати консультацій по збереженню свого здоров’я та життя в мережі Інтернет. Нажаль, на даний момент немає ні вакцини ні ефективного лікування. .

У мережі інтернет з кожним днем більшає відеозвернень з рекомендаціями від іменитих лікарів України й світу. Так як коронавірусна інфекція набирає чималих обертів й швидкими темпами поширюється як в Україні, так й по всьому світові загалом, люди все частіше стали шукати консультацій по збереженню свого здоров’я та життя. На карантині найкраще черпати інформацію в інтернеті. Відомо, що на даний момент немає ні вакцини, ні ефективного лікування, тому лікарі пропонують згдати про власний імунітет. 

Заслужений лікар України Ростислав Валіхновський у Facebook запропонував 10 основних порад щодо зміцнення імунітету проти коронавіруса. Не тільки цього вірусу, а й інших вірусних інфекцій. Отже:

  1. Загартовування

Ефективний та простий метод зміцнення імунітету. Для нього необхіден великий проміжок часу.

  1. Фізичні навантаження.

Допомагають збільшити кровообіг в організмі й за рахунок цього імунокомпетентні клітини досягають і атакують віруси й ефективно піднімають температуру тіла. При підвищенні температури тіла відділяються білки, які допомагають імунітету працювати набагато ефективніше. Тривалість навантаження 30-60 хвилин в день в середньому 4 дні на тиждень.

Типів рекомендованих вправ та навантажень не має. Адже головне це підняти рівень серцевих скорочень та висоту температури в тілі. Отож може бути вашим вибором: ходьба, біг, велоспорт, силові навантаження, TRX. Зараз всі спортивні клуби закртиті, тому займаємось на повітрі й виконуємо аеробні навантаження.   

  1. Правильне та збалансоване харчування.

Те харчування, яке знизить рівень запалення в організмі – запальний синдром. Однак, спочатку необхідно пройти тест на харчову алергію, аби підібрати ті типи продуктів, що є сумісними з вашою імунною системою та системою травлення. Завдяки цьому можна отримати справді дієві поради, які зможуть вам нормалізувати всі обмінні процеси у вашому організмі. Однією з найефективніших є середземноморська дієта.  

  1. Здоровий сон.

Спимо 7-8 годин на добу. Пам’ятаємо про те, що якщо ми не досипаємо, то виробляється в надлишковій кількості гормон кортизол. Саме цей гормон називають гормоном стресу і він значно зменшує наші опірні сили.

  1. Мінус стрес. Мінус паніка.

Як це зробити в умовах негативного інформаційного простору? Молитва, самоконцентрація, аутогенне тренування, музикотерапія, фізичні навантаження, улюблена справа.

  1. Прийом мультивітамінів (лише після консультації з сімейним лікарем)

Досить популярне й дискутоване питання. Наука не підтверджує їхню ефективність в питанні зміцнення наших імунних сил. Тому збалансоване повноцінне харчування, а додатковий прийом вітамінів обговорюється з вашим сімейним лікарем.

  1. Не вживаємо алкоголь.

Адже разовий прийом алкоголю знижує наші опірні сили мінімум на 24 години за рахунок зниження виділення білків цитокінів, які є важливими і нашій імунній відповіді на вірусні інфекції.

  1. Відмова від солодкого.

Одне з найважчих для більшості українців. Чому необхідно відмовитись? Адже прийом солодкого призводить до зниження функцій імунітету вдвічі вже через дві години через зниження функції лейкоцитів, що власне боряться проти мікробів й мікроорганізмів.

  1. Заборона імуномодуляторів.

Вживати лише при рекомендації лікаря! Адже згідно міжнародних протоколів їх можна використовувати лише при певних важких станах – СНІД, автоімунні хвороби, онкологічні патології та трансплантація органів.   

  1. Прийом достатньої кількості води. Добову норму вжитої води необхідно розраховувати згідно вашого віку, статі, ваги, стану здоров’я, рівня фізичних навантажень та професії.

- Шановні друзі, коми ми не маємо ні ліків, ні специфічних засобів проти короновірусу, нашим другом буде наш імунітет. Й ці 10 порад будуть досить корисними кожному з нас. Не бійтесь нічого  й будьте впевнені у завтрашньому дні, - саме так завершує своє відеозвернення лікар Валіхновський