Які парасольки в тренді у вінничан? У місцевих торговців оригінальне пояснення подорожчання цього товару

Новини Вінниці / Які парасольки в тренді у вінничан? У місцевих торговців оригінальне пояснення подорожчання цього товару

В середньому у вінничан є більше однієї парасольки. Цього літа попит на цей товар виріс. Хронічні ливні зробили з парасольок чи не самий затребуваний для вінничан товар. Мабуть, тому на місцевих ринках вони подорожчали.

В середньому у вінничан є більше однієї парасольки. Цього літа попит на цей товар виріс. Хронічні ливні зробили з парасольок чи не самий затребуваний для вінничан товар.  Мабуть, тому на місцевих ринках вони подорожчали.

«Зонтики» продаються у всі пори року, навіть зимою. Ясна річ, що купують, коли іде дощ» - ось так відповідає на запитання «Коли найбільше зростає попит на парасольки?» продавщиця Галина з Привокзального ринку.

Де знайти екзотику?

Між іншим, найбільш незвичні парасольки у світі створили японці. Яких див вони лише не вигадали?.. До прикладу є парасолька-будинок, під якою можна повністю сховатися, або ж крихітні, які спеціально кріпляться до туфель. У цьому плані Україна значно відстає, але попри це «вінницькі гурмани» слідкують за європейськими тенденціями моди.

Тож у 2018 році, на місцевих ринках, попит зріс на яскраві, в основному оранжеві парасольки з загостреними носами, які в середньому коштували 200 гривень. «Сезонами парасольки» в минулому році стала весна та осінь, як найбільш звичні «дощові» періоди.

Щодо літа 2019 року, то воно досі не перестає дивувати. Сонячні ранки та спекотні години вдень, без «негативних» прогнозів у «інтернет-синоптиків», за одну хвилину можуть перетворитися на дощові вечори та ночі з грозами. Тож, цікаво чи стане це літо «сезоном парасольки»?..

Скільки коштують?

На Привокзальному та Центральному ринках ціна на зонтики коливається від 200 до 400 гривень. Відвідувачі ринку кажуть, що за останні місяці вартість парасольок помітно зросла, на що продавці неохоче відповідають: «це пов`язано виключно з інфляцією».

Спроба до економічних підґрунть росту цін на цей товар прив’язати зміну вартості, відверто кажучи, виглядає трохи недоречною. Можливо, працівники торгівлі перебільшують інфляційні процеси, замовчуючи інші «важелі».   

Приміром, валютообмінниця Алла, яка точно все знає про інфляцію, коментує попит на парасольки з позиції попиту.

«Цьогоріч літом їх купують не лише через дощ, адже на дворі шалена спека. До прикладу я придбала вже шість парасольок. Коли сонце пече, я користуюсь срібною, щоб гарно блиск відбивався, а в дощ «сімейною», бо вона велика за розміром», - пояснює вінничанка.

Які обирають?

Основним трендом літнього сезону стали прозорі парасольки з яскравими малюнками. Такий продукт на Центральному ринку в середньому коштує 300-350 гривень.

Якщо відштовхуватись від коментарів відвідувачів ринку та продавців, то такі парасольки – ідеальний варіант для літа-2019. Адже вони виглядають легкими, стильні у використанні в сонячну погоду та практичні в дощову. Тож, безсумнівно можна вважати, що цьогоріч «сезоном парасольки» стало літо.

Софія Копач

27 червня, 2019