Як Вінниця святкуватиме День Прапора та День Незалежності України? Перелік заходів

Новини Вінниці / Як Вінниця святкуватиме День Прапора та День Незалежності України? Перелік заходів

У Вінниці, на майдані Незалежності, у День Прапора України відбудеться урочиста церемонія підняття державного стягу. А вже в День Незалежності України пройде церемонія покладання квітів до Вічного Вогню, пам’ятного знаку «Небесній Сотні та Героям ООС» на Меморіалі Слави.

У Вінницькій міськраді оприлюднили перелік святкових заходів. На майдані Незалежності у День Прапора України відбудеться урочиста церемонія підняття державного стягу. А вже в День Незалежності України запланована церемонія покладання квітів до Вічного Вогню, пам’ятного знаку «Небесній Сотні та Героям ООС» на Меморіалі Слави.

Прапор на майдані Незалежності 23 серпня о 10:00 піднімуть підполковник запасу Олег Климбовський та начальник артилерії першої окремої танкової бригади, полковнику запасу Анатолій Таранюк. 

Олег Климбовський проходив службу у Збройних Силах України з 1987 по 2019 рік. У 2014-2015 роках захищав незалежність та територіальну цілісність батьківщини на території Донецької та Луганської областей. Нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та іншими відомчими відзнаками.

Анатолій Таранюк проходив службу у Збройних Силах України з 1991 по 2018 рік. Захищав незалежність нашої держави на сході України з червня 2014 року. Брав участь в бойових діях в Луганському аеропорту, в районі населених пунктів Луганськ, Металіст, Щастя, Станиця Луганська, Мар’інка, Попасна. Нагороджений відзнаками Міністра оборони України «За військову доблесть» та іншими відомчими відзнаками.

А у День Незалежності України, 24 серпня, о 10:00 на Європейській площі розпочнеться церемонія покладання квітів до Вічного Вогню та пам’ятного знаку «Небесній Сотні та Героям ООС» на Меморіалі Слави. 

Також до Дня Незалежності та Дня Прапора України заклади культури проведуть ряд онлайн-заходів з 8:00 до 21:00. Їх можна буде подивитись на вебресурсах цих закладів та на сторінці VinCulture Code у Facebook у зазначені дні. Серед них – виставки, поетичний вернісаж, флешмоби, онлайн-конкурс тощо. Детально з програмою заходів можна ознайомитись на афіші.