Як вінничани облаштовують бомбосховище у засміченому підвалі «свого» ЖЕКу та дякують комунальникам, що не заважають

Новини Вінниці / Як вінничани облаштовують бомбосховище у засміченому підвалі «свого» ЖЕКу та дякують комунальникам, що не заважають

Про те, що війна почнеться і Росія підступно нападе, здогадувались минулого року. Певні кроки для підготовки до нападу робились, але переважно повільно та інколи «на папері». З початку агресії та сигналів тривоги пересічні вінничани активно підключились до оборони – плетуть сітки, збирають ліки та харчі, облаштовують місця для прийому біженців та бомбосховищ.

Під приміщенням КП є доволі просторий підвал. Але він був засмічений непотрібом. Коли 24 лютого місцеві мешканці звернулись до працівників з проханням відчинити це приміщення, яке передбачено як місце евакуації, їм відповіли. Що там буде «штаб тероборони».

Ніякого штабу там не з’явилось. Тому 1 березня містяни знову змусили «жєківців» знайти змогу відчинити приміщення. Адже його нібито передбачалось використовувати під бомбосховище.

Аби привести підвал до ладу, жителі з кількох навколишніх будинків самі почали «хазяйнувати». Вони поділились відео своєї роботи.

До речі, зважаючи на певні умови у приміщенні, його можна використовувати для різних оборонних цілей.

Новини Вінниці / Як вінничани облаштовують бомбосховище у засміченому підвалі «свого» ЖЕКу та дякують комунальникам, що не заважаютьНовини Вінниці / Як вінничани облаштовують бомбосховище у засміченому підвалі «свого» ЖЕКу та дякують комунальникам, що не заважаютьНовини Вінниці / Як вінничани облаштовують бомбосховище у засміченому підвалі «свого» ЖЕКу та дякують комунальникам, що не заважають
Макс Мельник

1 березня, 2022