Як вінничанам уберегтись від вірусу без зайвих витрат? Відомі рецепти антисептиків для рук у домашніх умовах

Новини Вінниці / Як вінничанам уберегтись від вірусу без зайвих витрат? Відомі рецепти антисептиків для рук у домашніх умовах

Так як поширення коронавірусної інфекції у світі йде швидкими темпами, запасливі вінничани майже миттєво змели з полиць магазинів усі антибактеріальні засоби. Що вже казати про вінницькі аптеки... Там не лише складно купити медичний антисептик для рук та маски, а й відстояти довжелезні черги. Або замовляти засіб через інтернет втридорога та ще й оплатити доставку все з тими ж довжелезними чергами. Однак, панікувати не треба.

Так як поширення коронавірусної інфекції у світі йде швидкими темпами, запасливі вінничани майже миттєво змели з полиць магазинів усі антибактеріальні та антисептичні засоби. Що вже казати про вінницькі аптеки... Там не лише складно купити медичний антисептик для рук та маски, а й відстояти довжелезні черги. Залишається замовляти засіб через Інтернет втридорога та ще й оплатити доставку все з тими ж довжелезними чергами. Однак, панікувати не треба.

Як зазначають ФАКТИ, антибактеріальний гель для рук можна приготувати в домашніх умовах за кілька хвилин, а основні інгредієнти можна придбати у кожній аптеці за доступною ціною.

Отже, як зробити антисептик для рук?

РЕЦЕПТ 1

Інгредієнти:

50 мл медичного спирту 90%

30 мл гліцерину

5 капель будь-якого ефірного масла (апельсинове, грейпфрутове, ванільне, м’ятне)

Приготування:

Змішати усі інгредієнти, добре перемішати та помістити у пляшку. Спирт продезінфікує руки, гліцерин захистить від сухості а ефірне масло переб’є запах спирту, тому обирайте його на свій смак.

РЕЦЕПТ 2

Інгредієнти:

50 мл води

50 мл спиртової настойки (ромашки, календули)

30 мл гліцерину

5 капель ефірного масла лимона

Приготування:

Змішати усі інгредієнти, добре перемішати та помістити у пляшку. Спиртова настоянка знищить мікроби, гліцерин пом’якшить руки, а ефірне масло подарує гарний запах.

РЕЦЕПТ 3

Інгредієнти:

7 капель ефірного масла чайного дерева

50 мл спиртової настойки (ромашки, календули)

1 ст. л. гелю алое вера

Приготування:

Змішати усі інгредієнти, добре перемішати та помістити у пляшку. Спирт та масло чайного дерева продезінфікують руки, а алое вера захистить від сухості.

"Такі антисептики для рук будуть ефективними та допоможуть вберегтися від інфекції", - зазначила лікар-інфекціоніст медичного центру Adonis Олена Соколова.

Усі спиртові розчини будуть ефективні проти коронавірусу, бо він дуже нестійкий у зовнішньому середовищі. Усе, що на спирту, можна використовувати. Можна навіть спирт з водою розвести. Однак, є проблема. У вінницьких аптеках вже відчутний дефіцит гліцеріну. 

Навіть якщо не встигли купити чи приготувати антибактеріальний гель чи спрей для рук, можна просто помити руки, додає спеціаліст.

"Захистить навіть миття рук простою водою з милом", – запевнює лікар-інфекціоніст.

Ірина Заіковата

17 березня, 2020