Як вінничанам розрізнити симптоми грипу та коронавірусу? МОЗ пояснив відмінності

Новини Вінниці / Як вінничанам розрізнити симптоми грипу та коронавірусу? МОЗ пояснив відмінності

Так як симптоми захворювання на грип та коронавірус дуже схожі, тому вінничанам не варто одразу впадати в паніку та робити поспішні висновки. Адже шанси заразитися грипом чи ГРВІ значно вищі.

Оскільки симптоми захворювання на грип та коронавірус дуже схожі, тому вінничанам не варто одразу впадати в паніку та робити поспішні висновки. Адже шанси заразитися грипом чи ГРВІ значно вищі.

Як повідомляється на сторінці Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України у Facebook:

«У разі виявлення перших симптомів застуди, не варто робити самостійний висновок, що це може бути COVID-19. Адже шанси інфікуватися ГРВІ або грипом – значно вищі», – підкреслили у відомстві.

Зазначається, що у коронавірусу і грипу дуже схожа клінічна картина. В обох випадках розвивається респіраторне захворювання, яке може бути як в легкій, так і важкій формі, а також призвести до смерті.

У відомстві додали, що тільки з 1 по 15 березня в Україні на грип та ГРВІ захворіли майже 423 тисячі осіб, а протягом 2020 року ця кількість становить 959 563. Всього з початку епідеміологічного сезону в результаті ускладнень померли 63 людини.

У МОЗ нагадали, що новий коронавірус і грип передаються крапельним шляхом, тому запобігти зараженню допоможуть гігієна рук і дотримання етикету кашлю: руки треба мити з милом, часто і ретельно, а кашляти і чхати слід у вигин ліктя або в одноразову серветку, яку слід викинути в закриту сміттєву урну.

Ірина Заіковата

18 березня, 2020