Як Україна буде виходити з карантину? Наразі названо п'ять етапів

Новини Вінниці / Як Україна буде виходити з карантину? Наразі названо п'ять етапів

МОЗ розробило план по виходу з карантину, який мають офіційно оприлюднили найближчим часом. Відомо, що він складається з п'яти етапів.

МОЗ розробило план по виходу з карантину, який мають офіційно оприлюднили найближчим часом. Відомо, що він складається з п'яти етапів.

Як повідомив ефірі телеканалу Україна 24глава відомства Максим Степанов:

"Розроблено алгоритм, в п'ять етапів, за якими ми будемо виходити з карантину, але основний критерій - зменшення кількості захворюваності і збільшення числа людей, які одужали. Ми говоримо про 5 етапів, на кожному з яких ми починаємо пом'якшувати карантинні заходи: відкриття парків, відкриття тих чи інших магазинів, розширення роботи міського транспорту і так далі. Думаю, що по кожному етапу ми в найближчі дні надамо інформацію, щоб всі зрозуміли, як Україна буде виходити з карантину і за яких умов.".

Степанов нагадав, що головною умовою для скасування карантину є зниження темпів захворюваності на коронавірус. Однак, на даний момент щоденний приріст хворих становить від 7 до 12%, а для пом'якшення карантину потрібно менше 5%.

Міністр сподівається, що необхідні умови для початку виходу з карантину будуть в Україні до 12 травня.

Ірина Заіковата

24 квітня, 2020