Як у Вінниці в період локдауну працюватимуть школи

Новини Вінниці / Як у Вінниці в період локдауну працюватимуть школи

Департамент освіти Вінницької міської ради розробив рекомендації щодо роботи закладів освіти в ОТГ у період локдауну, що триматиме з 8 до 25 січня.

Департамент освіти Вінницької міської ради розробив рекомендації щодо роботи закладів освіти в ОТГ у період локдауну, що триматиме з 8 до 25 січня. Згідно з документом, переважній більшості вінницьких школярів доведеться навчатися в онлайн-режимі.

Зокрема, для учнів перших класів усіх закладів загальної середньої освіти, включаючи Спеціальну загальноосвітню школу І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням ВМР, можливе продовження канікул до 15 січня за рахунок додаткових, що планувались у лютому. Рішенням про продовження канікул кожен заклад має прийняти самостійно.

Для учнів 2-11 класів навчальний процес організовується з 11 січня відповідно до затвердженого розкладу уроків з використанням технологій дистанційного навчання (крім Спеціальної загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням Вінницької міської ради).

Заклади дошкільної освіти у цей період працюватимуть у звичайному режимі за умови неухильного дотримання правил створення безпечного середовища.

Деснянський навчально-виховний комплекс: початкова школа – заклад дошкільної освіти Вінницької міської ради та КЗ «Вінницько-Хутірський ліцей Вінницького району Вінницької області» продовжать здійснювати освітній процес для вихованців у дошкільних групах у звичайному режимі з обов'язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

Заклади загальної середньої освіти з 8 до 25 січня працюватимуть в онлайн-режимі. У цей період Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням працює у звичайному режимі за умови неухильного дотримання правил створення безпечного середовища.

Заклади позашкільної освіти та інклюзивно-ресурсні центри працюватимуть також в онлайн-режимі. Комплексна оцінка з метою визначення особливостей освітніх потреб дитини проводитись не буде.

Буде забезпечено надання фахівцями психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами в онлайн-режимі. Також буде організовано надання консультативних послуг батькам та педагогічним працівникам в онлайн-форматі.