Як у Вінниці планують відзначити День незалежності України?

Новини Вінниці / Як у Вінниці планують відзначити День незалежності України?

У Вінниці на День незалежності України, тобто 24 серпня 2019 року пройде святкування 28-ї річниці незалежності. Для вінничан та гостей міста заплановано чи мала кількість заходів, у яких можуть прийняти участь всі - від малечі до людей поважного віку.

У Вінниці на День незалежності України, тобто 24 серпня 2019 року, пройде святкування 28-ї річниці незалежності. Для вінничан та гостей міста заплановано чимала кількість заходів, у яких можуть прийняти участь всі - від малечі до людей поважного віку. Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, святкування у суботу розпочнеться о 8:30 в усіх храмах області із Молебну за Україну, а вже о 9:30  в обласному центрі відбудеться покладання квітів до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку Небесній сотні і загиблим Героям АТО.

По традиції, щорічно у цей день із 12:00 на Майдані Незалежності проходитиме фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль», де презентують виставки декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва від провідних майстрів Вінниччини.

Також, у рамках проведення фестивалю відбудеться XXII регіональний пленер гончарів, тематична виставка Центру історії Вінниці  під назвою «Щоденний запис кінного походу: студентський рух напередодні незалежності», виставка-інтерактив сучасного етно-одягу від Valentina Kilar, фото-виставка Лідії Бойко «Деміурги: орнаменти душ» (гончарство, писанкарство, вишивка, вироби зі скла) тощо.

Вже о 15:00 на головній сцені міста Вінниці, що біля міської ради, відбудеться святковий концерт «Оберіг України!», під час якого свою творчість даруватимуть вінничанам кращі фольклорні колективи, а також гурти «Sunrise» та «Декорум», вихованці муніципальної майстерні «Зоряна мрія» Палацу мистецтв «Зоря», народні колективи «Барвінок», «Радість», зразкові ансамблі танцю «Квіти Поділля», «Подоляночка», «Академія національних традицій», Академічний міський камерний хор «Вінниця» та естрадно-духового оркестру «ВінБенд». Концерт триватиме до 22:00.

Не обійдеться і без вечірньої програми. Тобто, о 20:30 на Європейській площі буде демонструватись український історичний фільм «Гетьманські клейноди» в рамках проекту «Кінодворик».

Програма свята обіцяє бути насиченою та цікавою! Організатори запрошують усіх жителів області та м.Вінниці  взяти участь у святкових заходах з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.