Як у Білорусі російські пропагандисти знімають спалення макету HIMARS, видаючи техніку за справжню

Новини Вінниці / Як у Білорусі російські пропагандисти знімають спалення макету HIMARS, видаючи техніку за справжню

Російським пропагандистам дали команду підготувати репортаж про спалення американської РСЗВ HIMARS. Щоб зробити потрібну «картинку», представники держтелекомпанії обрали майданчик у Білорусі, де мали встановити відповідний макет для виставкового нищення.

Навіть доволі велика частин росіян і білорусів не вірить власним ЗМІ. І справа не лише у тому, що кремлівські медіа перекручують очевидні факти. Пропагандисти іноді їх вигадають занадто грубо.

Приміром, за офіційним документом від МІА «Россия сегодня», пропагандисти звертались до міністра оборони Білорусі В.Хрєніна за допомогою в організації сюжету про «спалювання американського HIMARS» на полігоні «Обуз-Лєсновський» поблизу Барановичів Брестської області.

Це 230 загальновійськовий полігон Західного оперативного командування Сухопутних військ РБ. Білоруські військові мають місцевим представникам пропагандистського російського медійного ресурсу надати макет HIMARS.

Зазначимо, російські пропагандисти тиждень тому заявляли, що ЗС РФ нібито знищили цю потужну американську зброю, не навівши доказів. І це спростували як українські, та кі американські військові. Тому росіяни вирішили зробити «виставу»… Але спалились.