Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)

Новини Вінниці / Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)

Майже пів року в Україні й світі триває пандемія коронавірусу. Не дивлячись на введені карантині обмеження, життя продовжується. Так, у Вінниці з першого вересня розпочали за нових правил роботу навчальні заклади міста. До одного з низ з перевіркою навідався мер міста Сергій Моргунов.

Майже пів року в Україні й світі триває пандемія коронавірусу. Не дивлячись на введені карантині обмеження, життя продовжується. Так, у Вінниці з першого вересня розпочали роботу навчальні заклади міста за новим санітарним правилам. До одного з них із перевіркою навідався мер міста Сергій Моргунов.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, 7 вересня міський голова приїхав перевірити, як організований навчальний процес в умовах епідемії COVID-19 у загальноосвітній школі І ступеню №25, де навчається 822 молодшокласників. Відповідно, по обіді у закладі учнів уже немає.

Директорка школи №25 Олена Нечипорук розповіла, що на сьогодні заклад забезпечений усіма необхідними протиепідемічними засобами. Антисептики, безконтактні термометри, деззасоби та інше у школи і дитячі садки міста закупили повністю за кошти міського бюджету. На це з бюджету громади було виділено майже 7 мільйонів гривень. 

«На сьогоднішній день ми забезпечені усім необхідним. Дотримуємося усіх рекомендацій. Кожному вимірюємо температуру, відкрили усі п’ять входів для дітей, на коридорах нанесена розмітка, хто в яку сторону має рухатися. Наразі формуємо групи продовженого дня.

Кожному вчителю адміністрація закладу видає по 15 масок на тиждень. По коридорах пересуваються у масках як діти, так і вчителі, а під час уроку в класі можна перебувати без засобів індивідуального захисту», - додала Олена Нечипорук.

Міський голова Сергій Моргунов поспілкувався з вчителями, поцікавився, як проходить навчання під час пандемії COVID-19.

«Наше завдання – максимально забезпечити усім необхідним і зробити так, щоб наші діти і вчителі не хворіли. Моя вимога – ніяких зборів коштів з батьків на ці потреби. Якщо в батьків є бажання зробити щось для свого класу, то це їхнє бажання, але точно не вимога. У нас є постійна комунікація з усіма, а також мені пишуть батьки через соціальні мережі і звертаються через сайт міської ради. У нас уже є «дзвіночок» по школі №16, зараз комісія перевіряє інформацію», - сказав міський голова Сергій Моргунов.

Вчителі говорять, що поки погода дозволяє - уроки можуть проводити і на свіжому повітрі, а щодня після закінчення навчання усі парти дезінфікують.  

Новини Вінниці / Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Як працюють школи в умовах карантину? Сергій Моргунов перевірив один із закладів Вінниці (ФОТО)