Як помічник нардепа від Вінниці Драбовського «плюнув» на думку містян

Новини Вінниці / Як помічник нардепа від Вінниці Драбовського «плюнув» на думку містян

У той час, коли у Вінниці через ініціативу «СтопВірус» містяни допомагають лікарням з усім необхідним, а через карантинні заходи міський бюджет недотримує 376 мільйонів гривень, вінничани згуртувалися. Але не всі… Саме вінничани дали оцінку 22 сферам і послугам, стало наслідком високого рейтингу обласного центру у дослідженні Міжнародного республіканського інститута. Тому Вінницю визнано кращою серед обласних центрів. У той же час помічник нардепа А.Драбовського Олександр Корпанюк намагається дискредитувати вибір земляків, відверто маніпулюючи різними опитуваннями.

У той час, коли у Вінниці через ініціативу «СтопВірус» містяни допомагають лікарням з усім необхідним, а через карантинні заходи міський бюджет недоотримує 376 мільйонів гривень, вінничани згуртувалися. Але не всі… Саме вінничани дали оцінку 22 сферам і послугам, що стало наслідком високого рейтингу обласного центру у дослідженні Міжнародного республіканського інститута. Тому Вінницю визнано кращою серед обласних центрів. У той же час помічник нардепа А.Драбовського Олександр Корпанюк намагається дискредитувати вибір земляків, відверто маніпулюючи різними опитуваннями.

Нагадаємо, що у цьому році 71% вінничан відзначили, що в цілому місто розвивається в правильному напрямку. Найбільші оцінки вони поставили в гуманітарній та комунальній сферах, інфраструктурі, екології, поліції і медицині. Мер Сергій Моргунов назвав результат заслугою всіх вінничан і закликав не розслаблятися, оскільки період випробувань ще попереду.

Вінницькі успіхи пояснюються багатьма факторами, в тому числі і тим, що вихідцем із нашого міста був екс-прем'єр України Гройсман - в минулому мер міста. А також тим, що високий темп міських реформ намагалися постійно нарощувати. Це давало свій ефект - місто було не просто красивим, а вилизаним, його служби вже інтегровані в загальну систему управління, не перетворюючись на держави у державі… Та все це відбувалося в період відносного економічного спокою і розвитку. Про які сьогодні можна лише із ностальгією згадувати. Бо пандемія вірусу COVID-19 перекреслила процес розвитку на «до» і «після»…

І треба визнати, що про прийдешні труднощі міська влада говорить відкрито, не намагаючись бути святішим за Папу Римського. Втрати міського бюджету Вінниці від карантину за перше півріччя можуть скласти 376 мільйонів гривень! Це значна сума, що склалася в результаті зупинки в місті, області та по всій країні економічних процесів. Мерія робить вимушений крок з урізання частини капітальних інвестицій, припинення найбільш витратних проектів, а також «прийнято рішення про скорочення на 20% премій для всіх працівників Вінницької міськради». Криза вимагає жорстких, але неминучих рішень, щоб стати точкою відліку для нових перемог.

У цей час майже не помітна участь двох обранців вінничан, які представляють місто у Верховній Раді. Можливо, обранці вичікують слушної нагоди?.. Помічник одного з них – Анатолія Драбовського – Олександр Корпанюк тим часом «розвернув» кампанію по дискредитації думки вінничан. У Facebook людина, яка на власній сторінці зазначає, що нині вже проживає в Одесі, «перекручує» поширену у ЗМІ інформацію щодо опитування Міжнародного республіканського інституту – нібито це все не так, а «лауреатами» стали інші міста.

Варто зазначити, що в Україні понад десять поважних інституцій  проводять різноманітні опитування, визначаючи переможців за різними категоріями та напрямками. Вінничани дали оцінку 22 сферам і послугам, і за їх оцінкою Вінниця визнана кращім містом саме за визначеними напрямками. Помічник вінницького нардепа чомусь «знайшов» рейтинги за іншими категоріями, які, на його думку, правильніші. Склалося враження, що правильніші вони лише тому, що не Вінниця у лідерах.

Напрошується висновок, що О.Корпанюку важливіше не тільки нехтувати думкою вінничан, до речі, тих, хто голосував за того обранця, помічником якого він є, а й дискредитувати її. Чи не є це плювком на думку містян?

Анонсуючи результати опитування, де Вінниця стала першою, міський голова Сергій Морунов неодноразово говорив, що позитивне, сучасне і передове із зробленого в місті - зроблено не ним, а всіма вінничанами! Внесок кожного містянина в процвітання обласного центру і дозволяє утримувати високу планку розвитку… Але комусь, мабуть, конкретно ввижається, що мерія в якомусь повному відриві від міста, від вінничан, робить свою роботу. Швидше навпаки, мерія працює завжди спираючись на вінничан та без них давно була б забита дошками і занедбана.

Але депутатський помічник Корпанюк вважає по-своєму… Він переконаний, що вінничани погано управляють своїм містом, що їх успіхи нікчемні, що успіхів зовсім немає. Тут виникає лише одне просте запитання на логіку: «Чому депутат Драбовський не відмовиться від мандата і не кине таке невдячне заняття, як представлення інтересів настільки нікчемних українців?» Бо пандемія пройде і настане період економічного відновлення. Судячи з усього, сподіватися на допомогу делегованих до Києва парламентаріїв вінничанам не варто… Тому вже сьогодні зрозуміло, що Вінниця здатна самостійно без цих «зелених» критиків власними силами повернути місту блиск і красу.

Олеся Рудницька

17 квітня, 2020