Як онлайн дізнатися про нарахування субсидії

Новини Вінниці / Як онлайн дізнатися про нарахування субсидії

Перед початком опалювального сезону українці можуть офіційно дізнатися статус субсидії на оплату комуналки – зокрема, перевірити, схвалили допомогу чи ні, і якщо так, то в якому розмірі. Для цього достатньо знати тільки адресу, з якої було подано заяву на отримання субсидії.

Перед початком опалювального сезону вінничани можуть офіційно дізнатися статус субсидії на оплату комуналки – зокрема, перевірити, схвалили допомогу чи ні, і якщо так, то в якому розмірі. Для цього достатньо знати тільки адресу, з якої було подано заяву на отримання субсидії.

Всі дані містяться в Єдиному держреєстрі одержувачів житлових субсидій. Інформацію з нього надає Міністерство соціальної політики.

Як дізнатися, чи нарахована субсидія?

  • Насамперед потрібно знайти державний портал за адресою subsidii.ioc.gov.ua. Його головна сторінка виглядає так:

 

  • В меню зліва потрібно вибрати область України, населений пункт, вулицю, номер будинку і номер квартири. Дізнатися про нарахування субсидії за прізвищем не можна.
  • Після введення всіх необхідних даних потрібно пройти перевірку, натиснувши на кнопку "Я не робот". Коли перевірка закінчиться, кнопка "Шукати" стане активною, її можна буде натиснути.
  • Статус вашої субсидії відобразиться в першій колонці таблиці. Так ви зможете дізнатися, нарахована субсидія чи ні. У нашому прикладі субсидію не призначили:

 

Як дізнатися розмір субсидії?

Крім самого факту призначення субсидії, портал дозволяє з'ясувати її розмір. Для цього потрібно натиснути на кнопку зі значком "очі" в колонці "Призначено за період":

 

Після цього з'явиться спливне вікно, в якому вказані суми допомоги. Зверніть увагу: суми різняться залежно від сезону (опалювальний або ні).

 

Також у цьому вікні вказані дати, в які була призначена субсидія. Вони відображаються, навіть якщо наразі субсидія неактивна.

Олег Верлан

11 вересня, 2021