Як обрати матеріал ліжка: плюси та мінуси дорогих та дешевих?

Новини Вінниці / Як обрати матеріал ліжка: плюси та мінуси дорогих та дешевих?

Спальня — особливе місце в будинку, де ми в прямому розумінні слова заряджаємося енергією і силами на наступний день. Головний атрибут кімнати — звичайно ж, гарне, зручне та безпечне ліжко. Саме від характеристик спального місця залежить, наскільки міцним буде сон. У цій статті детально розповідаємо, яким має бути ідеальне ліжко для спальні.

Спальня — особливе місце в будинку, де ми в прямому розумінні слова заряджаємося енергією і силами на наступний день. Головний атрибут кімнати — звичайно ж, гарне, зручне та безпечне ліжко. Саме від характеристик спального місця залежить, наскільки міцним буде сон. У цій статті детально розповідаємо, яким має бути ідеальне ліжко для спальні.

Вибираємо матеріал

Перше, на що слід звернути увагу при покупці меблів — матеріал, з якого вони виготовлені. Найчастіше у продажу зустрічаються ліжка з:

  • ДСП;
  • МДФ;
  • дерева;
  • металу.

Розберемо докладніше плюси та мінуси кожного матеріалу.

ДСП

Деревно-стружкові плити створюються шляхом склеювання великої стружки та тирси. Матеріал спресовують з використанням формальдегідних смол, іноді додатково ламінують (ЛДСП). Існує кілька класів безпеки деревинно-стружкових плит, від Е1 до Е3. Дійсно екологічним і не шкідливим для організму вважається тільки ДСП класу Е1, тому перед покупкою варто попросити у продавця гігієнічний сертифікат ліжка, що сподобалося.

Головний плюс ДСП та ЛДСП – низька ціна. Така покупка не б'є по кишені, але не претендує на довговічність. Через великі фракції тирси всередині створюються порожнечі, що пояснює слабку стійкість плит до контакту з водою, перепадів температури та механічних навантажень. Ліжка із ДСП не підійдуть для спальні з високою вологістю. Їх не варто ставити поблизу опалювальних приладів і під прямим сонячним промінням. В іншому, це непоганий бюджетний варіант меблів на випадок, якщо кошти обмежені чи потрібне ліжко на невеликий термін.

МДФ

Дрібно-дисперсна деревна фракція утворюється також шляхом висушування і пресування подрібненої деревини, проте роль сполучного матеріалу виконує натуральний компонент — лігніт. Завдяки цьому МДФ абсолютно екологічний та безпечний у меблевому виробництві. Щільна стружка легко витримує великі навантаження, не боїться вологи, пари, сонця, морозів та інших негативних факторів.

Меблі із МДФ можна поставити будь-де, включаючи ванну кімнату і балкон. Вони відмінно підходять для спальні, оскільки витримують навіть великі навантаження, не несуть в собі шкоди для організму людини, а також добре зберігають тепло і мають привабливий зовнішній вигляд. Дрібнодисперсна деревна фракція коштує на порядок дорожче за ДСП, проте різниця у ціні окупається роками безпроблемної експлуатації.

Дерево

Класичний матеріал у меблевому виробництві, який не потребує представлення. Натуральна деревина має цілу низку переваг:

  • зберігає початкову презентабельність десятиліттями;
  • не гниє, не розсихається, не деформується, не тріскається навіть під великою вагою;
  • стійка до будь-яких випробувань, від ультрафіолету до гарячого повітря від батарей;
  • виглядає дорого та стильно за рахунок красивого, натурального зрізу;
  • представлена ​​різноманіттям варіантів — від світлих до темних порід;
  • має природні антибактеріальні властивості.

Кровать Элит New - купить Деревянные кровати ЧДК в Киеве и Украине, цены на Деревянные  кровати в интернет магазине vin-matras.com.ua

Кожен вид дерева, що використовується у меблевому виробництві, відрізняється своїми особливостями. Найкращий вибір — ліжка з дуба або бука, розкіш яких не змінюється рік у рік. Бюджетніші матеріали — наприклад, сосна чи ялиця — теж заслуговують на увагу завдяки розумному поєднанню ціни та якості.

Метал

Металеві ліжка вважаються універсальними. Їх складно пошкодити навіть навмисно, тому такі меблі часто купують люди великої комплекції. Метал відрізняється зносостійкістю та практичністю, легко миється, не вбирає сторонні запахи, не здатний гнити через вологість або покриватись грибком. Основа покривається лакофарбовим шаром будь-якого відтінку, що забезпечує різноманітність дизайнів. Є й мінуси: до холодної поверхні неприємно торкатися, а об металеву спинку можна ще й боляче вдаритися під час неспокійного сну. Про екологічність таких меблів говорити не доводиться.

Кровать Верона - купить Металлические кровати Метакам в Киеве и Украине,  цены на Металлические кровати в интернет магазине vin-matras.com.ua

В виборі матеріалу ліжка немає правильного або неправильного, кожен визначає переваги та недоліки індивідуально під свої потреби. Ми сподіваємося, що ця стаття допомогла вам визначити особисто для себе, що саме ви шукаєте і дізнатися плюси та мінуси різних варіантів матеріалів.

Якщо ви хочете купити ліжко у місті Київ від виробника за вигідною ціною, зверніть увагу на пропозиції інтернет-магазину «Світ Матраців». На вас чекають десятки популярних моделей меблів від провідних брендів із супутніми документами та гарантією якості.

admin

28 листопада, 2022