Як на Вінниччині пройшло перше «карантинне» ЗНО

Новини Вінниці / Як на Вінниччині пройшло перше «карантинне» ЗНО

У Вінниці та по Україні в цілому 25 червня стартувало зовнішнє незалежне оцінювання. На іспит з математики у Вінницькій області зареєструвалися 7839 людей, для яких виділили 32 пункти тестування.

На Вінниччині та по Україні в цілому 25 червня стартувало зовнішнє незалежне оцінювання. На іспит з математики у Вінницькій області зареєструвалися 7839 людей, для яких виділили 32 пункти тестування.

Через поширення коронавірусу та введені карантинні заходи, цьогорічне тестування відтермінували більш як на місяць. Розпочалося воно сьогодні, 25 червня, та триватиме до 17 липня. Ті ж, хто цьогоріч не планують вступати до закладів вищої освіти, свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти можуть отримати без складання ЗНО.

Згідно зі слів заступниці директора регіонального центру оцінювання якості освіти Людмили Марцевої, активність учасників ЗНО з математики в області склала 82%. З певних причин на тестування не з'явилося понад тисяча осіб.

Щоб не утворювати скупчення, до пункту тестування випускників запрошували з різницею у кілька хвилин та лише у масках. При вході дві медичні сестри у захисних костюмах проводили температурний скринінг.

"У випадку фіксування термометром підвищеної температури, то ми переміряємо, але таких випадків не було", — каже медична сестра Таїсія Кирильчук.

Далі перевірка документів та індентифікація особи. Для цього учасники тестування маски знімають.

Учасники, які з певних причин не з’явилися на тестування, а таких понад тисяча, зможуть пройти його під час додаткової сесії, тобто з 24 липня. На наступному ж тижні — у вівторок 30 червня — ЗНО з української мови та літератури.