Як міський голова Вінниці та інші мери обласних центрів виконують обіцянки щодо ремонту вулиць (ІНФОГРАФІКА)

Новини Вінниці / Як міський голова Вінниці та інші мери обласних центрів виконують обіцянки щодо ремонту вулиць (ІНФОГРАФІКА)

Протягом року в Україні кількість відремонтованих доріг сягнула не бачених раніше масштабів. Ставку на дорожню галузь робить не лише Уряд Гройсмана, але й чимало керівників міст, які ремонтують, інколи «з нуля» будують нові вулиці. Всеукраїнське інтернет-видання «Слово і діло» , яке стежить за обіцянками політиків і чиновників дослідили, як мери займаються ремонтом вулиць.

Протягом року в Україні кількість відремонтованих доріг сягнула не бачених раніше масштабів. Ставку на дорожню галузь робить не лише уряд Гройсмана, але й чимало керівників міст, які ремонтують, інколи «з нуля» будують нові вулиці. Інтернет-видання «Слово і діло», яке стежить за обіцянками політиків і чиновників, дослідило, як мери займаються ремонтом вулиць.

За даними видання, міський голова Вінниці Сергій Моргунов цього року пообіцяв заасфальтувати не менш ніж 35 вулиць приватного сектора.

«Наприкінці травня в місті почали роботи з асфальтування доріг у приватному секторі за програмою співфінансування. Станом на 3 липня були відремонтовані вже шість ділянок у мікрорайонах Сабарів, Пирогове, Старе місто та в районі Київської. Ще щодо чотирьох об'єктів роботи ведуться. Тож обіцянка Моргунова поки в процесі», - пише «Слово і діло».

Крім того, С. Моргунов пообіцяв протягом трьох років провести комплексну реконструкцію вулиць Замостянської та Стрілецької. Щодо Замостянської вулиці, то в квітні для її реконструкції вже почали підготовчі роботи. Під час реконструкції будуть замінені всі інженерні комунікації, збудована зливова каналізація, облаштоване нове дорожнє покриття, тротуари та велодоріжки.

У виданні наголошують, що станом на 8 листопада, саме тоді вийшла публікація, у міського голови Вінниці в процесі виконання залишається три обіцянки. А одна, а саме капітально відремонтувати вулицю Гонти у 2018 році невиконана.

Щоправда, за даними прес-служби міської ради, у вересні  таки розпочались роботи по будівництву дороги по вулиці Гонти на ділянці від вулиці Північної до залізничного переїзду. Загальна довжина ділянки, на якій проводяться роботи, становить близько 680 метрів. Крім дороги, тут будують тротуар та велодоріжку. Тож чому цю обіцянку віднесли до невиконаних?....

 

Саша Григоровська

10 листопада, 2018