Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблем

Новини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблем

Чи не вперше расєйські «журналісти» відкрито розповіли про загибель своїх «орлів» на вже легендарному острові Зміїному. І можна лише подякувати севастопольській «Сєнаторкє», яка у жалісливо-пафосному некролозі за трьома місцевими морячками ЧМФ РФ визнала їхню загибель саме на клаптику суші серед Чорного моря. Хоча не лише їй. Як мінімум подяки заслуговують й севастопольські пропагандисти, які у гонитві за смаженим чітко влучили у «десятку»!

Слід зауважити, що некрологи за загиблими морськими піхотинцями та представниками інших деяких доволі специфічних військових спеціальностей, що пов’язані із флотом, останнім часом почастішали у медіа як окупованого Криму так і решти ЗМІ «вяликой и магучей»… Що й наводило на цікаві думки та припущення. Однак усі ці повідомлення були дуже завуальованими.

Більш того, аналітиками та дослідниками ІnformNapalm у соціальних мережах вже були виявлені та проаналізовані некрологи за «задвохсотенними» расєйськими військовими під час враження катеру типу «Раптор» саме «Байрактарами»...

Але подібний влучний «постріл» у відкритому доступі пролунав чи не вперше! Бо поки верхівка расєйських пропагандистів за вказівкою Центру не встигає вигадувати «знищених» на Зміїному українських військових, «збиті» літаки та «Байрактари», «потоплені» кораблі (яких Україна взагалі не має на озброєнні - авт.), але чомусь без жодних фото та відео підтверджень (або видають розтрощені нашими ж військовими власні кораблі та гелікоптери за українські - авт.) їхні кримські «кулеги» совісно зводять нанівець усі намагання пропагандистської верхівки. Та ще й із формулюванням про «оборону Зміїного»! А як же «неутомимое наступление»?

А ще «Сенаторка» розкрила точну назву військового корабля, де служив загиблий морячок Дєєв. Цю інформацію у некролозі, що теж вже обійшов ЗМІ окупованого півострову, оприлюднив й так званий «губернатор» окупованого Севастополя...

Отже, Дєєв служив радіотелеграфістом бойової частини зв’язку середнього розвідувального корабля «Екватор» дивізіону (розвідувальних кораблів) військової частини чорноморського флоту рашки… Цей корабель досить таки цікавий та «публічний»… Про нього доволі багато інформації у відкритому доступі. Він був побудований ще у 1968 році у польському місті Гданську, а далі займався розвідкою під гідрографічною «маскою».

«Екватор» мав й «брата» під назвою «Юпітер», що у якості корабля управління «Симферополь» вірою й правдою служив ще й в українському Чорноморському флоті, аж поки не був виведений з експлуатації напередодні війни та окупації Криму. А от «Екватор» прослужив понад 50 років від «народження» і неодноразово світився у різноманітних навчаннях та операціях чорноморського флоту держави-агресора, зокрема у Середземному морі.

І ось «Екватор» опинився вже й на батьківщині легендарного античного героя Ахілла… Це недивно. Бо слід врахувати, що росіяни розглядають цей клаптик суші у якості важливого плацдарму для подальших ударів по Півдню України, зокрема по містам Одесі й Миколаєву, виходу до Придунав'я та загрозі Молдові й Румунії...

І роздум наостанок… Навряд чи бравий матрос Дєєв забезпечував надійний зв'язок із однополчанами на телеграфі десь поза бойовою рубкою свого корабля… Тож чекаємо на нові некрологи у «вяликой, магучей и нипабидимай»? Та й недаремно цей маленький, але стратегічно важливий острівець вже охрестили «Змієбаївкою»!

Так от, а чи не пішов «Екватор» слідом за крейсером «Москва» та іншими кораблями за усіма відомою адресою? Поки що у відкритих джерелах жодної інформації про потоплення не знайдено. Поки що.

Підготував Анатолій Мельник 

Новини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблемНовини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблемНовини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблемНовини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблемНовини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблемНовини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблемНовини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблемНовини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблемНовини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблемНовини Вінниці / Як кримські пропагандисти підставили московських зі «зниклим» військовим кораблем
admin

17 травня, 2022