Як Коровій у Вінниці «мерседесівські» джгути крутив

Новини Вінниці / Як Коровій у Вінниці «мерседесівські» джгути крутив

За рекордні півроку у Вінниці держпідприємство «Електричні системи» і компанія Delphi майже з нуля налагодили виробництво комплектуючих для автомобілів «Мерседес». Перші джгути, шнури та кабелі для іномарок уже вироблені на базі «45-го експерентального заводу».

За рекордні півроку у Вінниці держпідприємство «Електричні системи» і компанія Delphi майже з нуля налагодили виробництво комплектуючих для автомобілів «Мерседес». Перші джгути, шнури та кабелі для іномарок уже вироблені на базі «45-го експерентального заводу».

У Вінницю нове підприємство «привів» концерт «Укроборонпром», хоча майданчики для виробництва, як каже генеральний директор компанії Роман Романов, оглядали у десяти регіонах, однак зупинили свій вибір саме на Вінниччині, де були створенні найкращі інвестиційні умови.  

«В лютому 2017 року було прийнято рішення розгорнути виробництво саме у Вінниці. Тоді ж було укладено угоду про повноцінну організацію нового підприємства. А вже сьогодні ми спостерігаємо тут відвантаження перших зразків продукції. Сподіваємось, що в грудні ДП «Електричні системи» перейде із тестового режиму на повноцінний випуск товарної продукції», - зазначив Роман Романов.


За словами голови облдержадміністрації Валерія Коровія, це приклад того, як на базі підприємств та заводів, створених за радянських часів, можна поставити на рейки ринкової економіки сучасне підприємство.

«Ще три місяці тому важко було повірити, що в жовтні на цих потужностях вже працюватимуть 300 людей, а до кінця року тут буде вже 600 робітників. На цьому підприємстві до кінця 2018 року буде створено 2 тис 100 нових робочих місць для тих людей, які в силу певних обставин змушені сьогодні працювати в так званому «сірому» ринку зайнятості чи не мають постійної роботи, або виїжджають на заробітки. Постійне робоче місце та гідна заробітна плата дасть можливість людям не шукати кращої долі за кордонном, залишатись біля своїх родин та виховувати дітей», - зауважив Валерій Коровій.

До речі, працівникам при прийомі на роботу обіцяли платити не менше 7 100 гривень на місяць. Чи дотримають слова роботодавці, побачимо. Хочется сподіватися... 

Слід зазначити, що для нового виробництва «45 експерементальний завод» передав виробничий цех площею 15 тисяч кв. метрів. В частині приміщення інвестор уже зробив масштабну реконструкцію та обладнав робочі місця. В іншій ще «кипить» робота по налаштуванню. Губернатор та інші гості під час відвідин нового підприємства трохи протестували продукцію - джгути покрутили.

 


Саша Григоровська

Сергій Маламура

30 жовтня, 2017