Як каратимуть вінничан за будівельне сміття на контейнерних майданчиках?

Новини Вінниці / Як каратимуть вінничан за будівельне сміття на контейнерних майданчиках?

Через збільшення у Вінниці випадків засмічення контейнерних майданчиків будівельним сміттям, вивезення якого не входить в тариф, причетних до цього вінничан очікують штрафи. Враховуючи незадовільний санітарний стан контейнерних майданчиків деяких багатоповерхівок та скарги від населення.

Через збільшення у Вінниці випадків засмічення контейнерних майданчиків будівельним сміттям, вивезення якого не входить в тариф, причетних до цього вінничан очікують штрафи. Враховуючи незадовільний санітарний стан контейнерних майданчиків деяких багатоповерхівок та скарги від населення, перевірки почастішають.

Як повідомили на сторінці у Fаcebook «Муніципальна варта Вінниці», інспектори разом з комунальними службами розпочали регулярні рейди по виявленню порушників, оскільки послугу по вивозу будівельних відходів, мешканці, які проводять ремонтні роботи у своїх оселях, мають замовляти окремо.

Як розповідає начальник «Муніципальної варти» Віталій Чигур:

«Останній кричущий випадок був минулого тижня, коли біля підземного контейнерного майданчика поблизу школи №33 все було буквально завалено будівельним сміттям. Частину якого до всього викинули в підземні баки – ті, хто це зробив, очевидно і не думали, що вони можуть перевантаженням зламати підйомники», - зазначає чиновник.

Тому спільно з комунальними службами та Асоціацією органів самоорганізації населення міста "муніципали" розпочали рейди, які будуть проводитись на регулярній основі, щоб навести порядок в цьому "питанні".

Порушників будуть притягати до адміністративної відповідальності – для громадян сума штрафу становить 1360 грн, для юридичних осіб – 1700 грн. Ця інформація буде доведена управлінськими компаніями до уповноважених осіб по будинках, а також до голів ОСББ.

«Хочу попередити, що біля частини контейнерних майданчиків у нас є камери відеонагляду - і ми будемо моніторити їх через Ситуаційний центр. Щоденними рейдами плануємо охопити інші контейнерні майданчики. Також звертаюсь до всіх мешканців, – якщо ви бачите, що хтось привозить мішки з будівельним сміттям та інші будівельні відходи, – будь ласка, повідомляйте нам про це з допомогою фото та відео із зазначенням адреси у вайбер за номером 067-4-102-101», - додає Віталій Чигур.