Як губернатор Вінниччини із школярами садили горіх чорний, дуб звичайний, береки та дугласії

Новини Вінниці / Як губернатор Вінниччини із школярами садили горіх чорний, дуб звичайний, береки та дугласії

Посадовці олдержадміністрації на чолі із головою ОДА Валерієм Коровієм та школярами посадили 1,2 га нового лісу. Чиновники долучилися до щорічної всеукраїнскої акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Зокрема садили саджанці горіха чорного, дуба звичайного, береки, дугласії. Усі посухостійкі породи, які вирощенні з елітного насіння у теплицях.

Посадовці облдержадміністрації  на чолі із головою ОДА Валерієм Коровієм та школярами посадили 1,2 га нового лісу. Чиновники долучилися до щорічної всеукраїнскої акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Зокрема вони садили саджанці горіха чорного, дуба звичайного, береки та дугласії. Усі посухостійкі породи вирощенні з елітного насіння у теплицях.

 «Україні потрібні нові ліси, бо маємо думати про майбутні покоління, про державу через 50-100 років, про здоров’я нації», - зазначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

За словами начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Бондаря, цьогоріч на Вінниччині буде створено 150 га захисних насаджень. Щоправда, відзначив посадовець, актуальним досі залишається питання збільшення обсягів виділення земельних ділянок під заліснення та спрощення процедури відведення земельних ділянок під нові ліси, виготовлення правовстановлюючих документів на передану землю.

До речі, сьогодні лісистість Вінницької області становить 13,8%, а необхідно - 15%. Для цього потрібно посадити щонайменше 30 тис. га нових лісів.