Як двоє шахраїв у подільських підприємців «виудили» товарних цінностей на півтора мільйона гривень

Новини Вінниці / Як двоє шахраїв у подільських підприємців «виудили» товарних цінностей на півтора мільйона гривень

Двох мешканців Кропивниччини підозрюють у масштабному шахрайстві. Реалізувавши свою «схему», вони заволоділи товарними цінностями одного з розташованих у Вінниці підприємств.

Двох мешканців Кропивниччини підозрюють у масштабному шахрайстві. Реалізувавши свою «схему», вони заволоділи товарними цінностями одного з підприємств.

Ось як це все відбувалося: двоє чоловіків вирішили непогано заробити. Щоправда, у незаконний спосіб. Вигадали план, обговорили усі деталі, зокрема, роль кожного з них. 

Їх мета було простою – заволодіти матеріальними цінностями. Один з них знайшов у Інтернеті оголошення логістичної компанії, яка шукала перевізника. Мовляв, потрібно перевезти вантаж з Вінниці у Черкаську область. Зв'язався з її менеджерами й сказав, що готовий це зробити. Розповів, що має для цього відповідний вантажний автомобіль. Затим відправив на електронну пошту те, що ті попросили – відскановану копію паспорта та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.  Щоправда, паспорт, з якого робили цю копію, був підроблений, як і документ про реєстрацію вантажівки.

Далі події розвивалися так: отримавши згадані копії документів, працівники логістичної компанії оформили відповідну угоду про перевезення вантажу. Забрати його треба було у Вінниці. Організатор цієї «схеми» посадив свого спільника за кермо вантажівки, давши підроблений паспорт та фальшиве свідоцтво про реєстрацію цього автомобіля. Сам сів за кермо легковика й супроводжував того. 

На одному з підприємств у Вінниці вони взяли вантаж, який мали доставити у згадану область. Зрозуміло, що товар у пункт призначення не потрапив...

«Таким чином, зловмисники, шахрайським шляхом, із використанням завідомо підробленого документа, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, заволоділи матеріальними цінностями на суму майже 1,5 млн гривень. Оцінку їх діям буде надано Вінницьким міським судом за наслідком судового розгляду. У випадку доведення в суді вини обвинуваченим загрожує  позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна», – зазначає прес-служба прокуратури Вінницької області.
 

Юрій Ярмощук

12 листопада, 2018