«Я гаспадін Пєсков. Я буду це вирішувати на іншому рівні»: син прессекретаря Путіна відмовився йти воювати

Новини Вінниці / «Я гаспадін Пєсков. Я буду це вирішувати на іншому рівні»: син прессекретаря Путіна відмовився йти воювати

Ведучий каналу «Популярная политика» Дмитро Низовцев у прямому ефірі зателефонував синові прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова Ніколаю та під виглядом працівника військкомату запропонував тому з'явитися для огляду наступного дня о 10 ранку, але той відмовився.

«О 10 ранку, звичайно ж, завтра я не приїду. Якщо ви знаєте, що я «гаспадін» Пєсков, ви повинні розуміти, наскільки це не зовсім правильно, щоб я там перебував. Я буду це вирішувати на іншому рівні. Мені треба зрозуміти взагалі, що відбувається і які в мене є права...

Завтра щоб мене забрали - повірте, це ні вам, ні мені не потрібно. У мене проблеми захищати батьківщину немає, але мені треба розуміти доцільність моєї там появи, я кажу вам про політичні певні нюанси», - сказав син прессекретаря Путіна.

На запитання, чи готовий він записатися добровольцем, Пєсков-молодший відповів, що ні.

Зокрема, у нього запитали, чи можна ставити галочку біля його прізвища, чи «згоден піти добровольцем на фронт»?

«Ні, мені таку галочку ставити не треба», - сказав син Пєскова

Потім він заявив, що «готовий піти, але це не на ваше прохання»: «Ось якщо Владімір Владімірович (Путін - ред.) мені скаже, що мені треба туди йти, я туди піду».

Запис діалогу на каналі "Популярная политика"

До речі, Пєсков-старший, якого попросили прокоментувати відмову сина, сказав, що це вирвано з контексту.

Олег Верлан

21 вересня, 2022