Welcome to hell! Залужний показав знищену ворожу колону, а окупанти знайшли цапа відбувайла поразки під Гостомелем

Новини Вінниці / Welcome to hell! Залужний показав знищену ворожу колону, а окупанти знайшли цапа відбувайла поразки під Гостомелем

Українські захисники відкинули ворожі війська від Києва на правому березі Дніпра на 70 км. На лівому березі ЗСУ зупинили просування противника. Станом на 18 березня поблизу столиці окупанти зазнають втрат і відходять.

Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, через «відсутність позитивних результатів та неспроможність виконати поставлені завдання планується усунення від виконання службових обов’язків командира 45-ї окремої бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ збройних сил РФ полковника Вадима Панькова. Його звинувачують у невиконанні бойового завдання на аеродромі Гостомель.

«Київ одна з головних цілей ворога. Але план провалився, Київ за три дні не здався. Ми повністю зірвали плани ворога. Сьогодні на правому березі ворог зупинений майже на 70 км, смуга зовнішнього кільця розширена на 70 км, що унеможливлює його вогонь по нашій столиці. По лівому березі у нас є невеличке просування, але ми його зупинили. Можна бути спокійними», - заявив заступниа начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Грузевич.

Провал змушує ворога перетворювати на військові табори цивільні об’єкти. У місті Джанкой (АР Крим), призупинено навчання у місцевих школах. Приміщення закладів окупанти хочуть використовувати для розміщення своїх військовослужбовців, які прибувають до міста.

Втрат ворог зазнає на більшості напрямків. Приміром, на Сумщині. Місто Тростянець окупанти перетворили на свою військову базу. Так от, поблизу нього, як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, українські захисники знищили колону ворожої техніки.

«Ласкаво просимо до пекла!» – підписав світлини Залужний.

Сили оборони України продовжують крок за кроком звільняти тимчасово зайняту територію України на всіх напрямках.

Олег Верлан

18 березня, 2022