Взято під варту інспектора транспортного контролю

Новини Вінниці / Взято під варту інспектора транспортного контролю

У Вінницькому міському суді Вінницької області відбулися судові засідання, на яких розглядалися клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

За даними матеріалів, підозрюваний був призначений на посаду старшого державного інспектора відділу державного контролю на автомобільному транспорті Департаменту державного контролю на транспорті. У період з 31.08.2023 по 25.02.2024 підозрюваний, користуючись своєю посадовою владою, вимагав неправомірну вигоду в обмін на не складання актів про виявлення порушень на транспорті щодо водіїв вантажних автомобілів. Зазначено, що спілкування з ним слід вести через мобільний додаток "Signal", а у разі одержання вигоди, вантажні автомобілі мали можливість без перешкод рухатися по території Вінницької області. Після виявлення цих незаконних дій, заявник звернувся з письмовою заявою про вчинення кримінального правопорушення, після чого підозрюваний був затриманий правоохоронними органами.

Суд прийняв рішення про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та визначив заставу у сумі 242 240,00 грн. Крім того, йому накладено відсторонення від посади строком на два місяці.

Наразі проводяться слідчі дії.