Вже не переселенці: Учні села Медвідка знову навчаються у рідній школі

Новини Вінниці / Вже не переселенці: Учні села Медвідка знову навчаються у рідній школі

Після півторамісячної вимушеної перерви у селі Медвідка Вінницького району знову запрацювали і садочок, де виховується 17 діток, і початкова школа. "Канікули" в навчальному закладі розпочалися 27 вересня - після вибухів на військовому арсеналі під Калинівкою.

Після півторамісячної вимушеної перерви у селі Медвідка Вінницького району знову запрацювали садочок, де виховується 17 діток, і початкова школа. Канікули в навчальному закладі розпочалися 27 вересня після вибухів на військовому арсеналі під Калинівкою.

З того часу учні навчалися у Вінниці, вихованці садочку перебували вдома, а вчителі допомагали будівельникам відновлювати навчальний заклад.

"Сильно був пошкоджений дах, внутрішні стіни дали місцями глибокі тріщини, приміщення виявилось непридатним для  навчально-виховного процесу. З початку жовтня  учнів 1-4-х класів навчалися у Вінницькій загальноосвітній школі №5. На заняття дітей до міста возив шкільний автобус з сусіднього селища Стрижавка", – розповіла в.о директора  Медвідського НВК Тетяна Вигонюк.

Сьогодні  у школі безпечно проводити уроки, тут ще "пахне свіжим ремонтом". Відновлено дах, не залишилося і слідів від тріщин на стінах та стелі. Є навіть певний зиск від вибухів. В приміщенні встановили нові систему освітлення і водостічну систему, якої раніше не було. Між іншим, ремонт школи, після вибухів, будівельники робили начебто "у борг". Хоча, саме таким є механізм робот. Спочатку має бути виконаним замовлення, а потім з бюджету виділяються гроші. Інша справа, що затримки з проплатою іноді відбуваються через повільні "дії" чиновників. 

"Частина коштів, більше 600 тисяч буде виділено з державного бюджету, частину надано з місцевого бюджету. На сьогодні кошти ще не надійшли, подано кошторисну документацію на  відшкодування", -  розповів голова райдержадміністрації Михайло Демченко.

Антон Булгаков

6 листопада, 2017