Визнання глобальної поразки? У Міноборони РФ заявили про скорочення «воєнної активності» на Київському та Чернігівському напрямах

Новини Вінниці / Визнання глобальної поразки? У Міноборони РФ заявили про скорочення «воєнної активності» на Київському та Чернігівському напрямах

У вівторок, 29 березня, в Москві було ухвалено рішення кардинально скоротити воєнну активність на території Київщини та Чернігівщини. Про це заявив заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін.

Варто зазначити, що станом на 34-й день героїчного протистояння українських захисників російським окупантам противник не досяг мети наступальної операції. Однак у Генштабі ЗСУ наголосили на тому, що зберігається висока загроза нанесення ворожими військами ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

Експерти та навіть редакційні спостереження вказують на те, що путінська армія готується до другого удару по Україні. В Росії по крихтам збирають «вагнеровців» з Африки та інших «гарячих точок», з квітня очікується мобілізація, а прихована вже триває. Проте суттєво вплинути на ситуацію окупанти не здатні.

Вони намагаються сконцентрувати зусилля на захопленні Донецької та Луганської областей. А це визнання глобальної поразки.

Олег Верлан

29 березня, 2022