Визначені захворювання, якими «харчується» коронавірус

Новини Вінниці / Визначені захворювання, якими «харчується» коронавірус

Організм людей з рядом хронічних захворювань, таких як астма, цукровий діабет і серцеві патології, особливо схильний до агресивного впливу коронавірусу. Наявність саме цих недуг ускладнює перебіг COVID-19. На Вінниччині у кожного четвертого-п’ятого вони є. І люди саме з цими захворюваннями опинилися у «групі ризику». Не тільки люди поважного віку…

Організм людей з рядом хронічних захворювань, таких як астма, цукровий діабет і серцеві патології, особливо схильний до агресивного впливу коронавірусу. Наявність саме цих недуг ускладнює перебіг COVID-19. На Вінниччині у кожного четвертого-п’ятого вони є. І люди саме з цими захворюваннями опинилися у «групі ризику». Не тільки люди поважного віку…

Як розповів "Аргументам недели" голова правління 2-ї Ризької лікарні Яніс Петроніс, COVID-19 «харчується» такими хворобами.

«Що відбувається з людиною, коли у неї напад астми? У дихальних шляхах виникають спазми, і вони звужуються. Коронавірус буде «харчуватися» такою хворобою, посилювати її», – заявив він.

За словами лікаря, коронавірус дуже «любить» діабетиків.

«Що робить підвищений цукор у крові? Він послаблює імунітет», – зазначив Петроніс.

Крім того, COVID-19 небезпечний для людей із захворюваннями серця і судин.

«Судини не встигають постачати серцевий м'яз необхідною кількістю крові. Абсолютно будь-яка інфекція може призвести до страшних наслідків. А коронавірус, який вміє видозмінюватися в організмі людини, не дуже й передбачуваний», – підкреслив фахівець.