Виставку «АГРО-Вінниця» хочуть зробити традиційною очільники Вінниччини та обласного центру

Новини Вінниці / Виставку «АГРО-Вінниця» хочуть зробити традиційною очільники Вінниччини та обласного центру

На території вінницького аеропорту 7 вересня стартувала перша регіональна агропромислова виставка «АГРО-Вінниця». Місцеві очільники вважають захід знаковою подією для українського агропромислового комплексу. Вперше виставка проходить у Вінниці. Близько 200 українських виробників та дилерів упродовж трьох днів представлять нову техніку та устаткування, інноваційні рішення та технології, що допоможуть аграрному бізнесу розширювати свої можливості та виходити на нові рівні.

На території вінницького аеропорту 7 вересня стартувала перша регіональна агропромислова виставка «АГРО-Вінниця». Місцеві очільники вважають захід знаковою  подією для українського агропромислового комплексу. Вперше виставка проходить у Вінниці. Близько 200 українських виробників та дилерів упродовж трьох днів представлять нову техніку та устаткування, інноваційні рішення та технології, що допоможуть аграрному бізнесу розширювати свої можливості та виходити на нові рівні.

Про статус заходу свідчить те, що у відкритті агровиставки взяти участь перші особи міста та області – мер Вінниці Сергій Моргунов, голова облради Вячеслав Соколовий та голова ОДА Сергій Борзов.

Після створення Вінницької ОТГ, до якої складу якої, окрім міста, увійшли 7 сусідніх сіл та селище, у громаді зацікавлені, щоб в аграрному бізнесі впроваджувалися інноваційні рішення. Адже це дасть змогу створювати високотехнологічні і високооплачувані робочі місця.

«Організатори представили досить багато виробників. І приємно, що багато з них – саме з Вінниччини. Тут представлений великий вибір техніки. Якщо буде попит – буде і пропозиція. Якщо говорити про діяльність Вінницької міської ради, то спільно з Вінницьким національним аграрним університетом ми створили Агрохаб, щоб можна було застосовувати найновітніші технології в аграрній галузі», - сказав міський голова Сергій Моргунов.

Учасники називають виставку дуже важливою подією, адже саме під час таких заходів зав’язуються нові партнерські та ділові контакти. Самі ж підприємці відзначають, що Вінниччина є аграрною областю і досить великі об’єми продажів відбуваються саме тут. Регіон – один із лідерів, на якому сфокусовані виробники, і в їхніх планах нарощувати продажі. Вони відзначають: попри те, що виставка проходить вперше, це досить потужний захід. Тож сподіваються, що буде багато клієнтів.

«Сподіваюся, що Вінниччина буде гарним комунікаційним майданчиком між виробниками сільгосптехніки, аграріями та депутатами. Цього року Вінниччина зібрала найбільший урожай за часів Незалежності. Аграрний сектор – невід’ємна частина економіки Вінницької області», - зауважив голова ОДА Сергій Борзов.

Фактично усі керівники проголошували ідею створення традиції щодо проведення агровиставки.

«Перше враження – виставка повинна мати продовження. Ми це чуємо від учасників. Вінниччина – один із лідерів аграрного сектору в країні. Я дякую ініціаторам та організаторам. Ми маємо підтримувати таку виставку. І сьогодні – це перший крок для того, щоб такий масштабний захід проходив на постійній основі», - зазначив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий:

Варто відзначити, що цю виставку у Вінниці організувала команда, яка має успішний досвід проведення в Києві найбільшої спеціалізованої виставки АПК в Україні впродовж вже 17 років. І у їхніх планах організовувати такі заходи на Вінниччині і в подальшому.

«Про перспективи і продовження виставки на Вінниччині ми зможемо говорити уже наприкінці заходу. Можу сказати, що ми плануємо на наступні роки запровадити постійну виставку, і вона буде рости й розвиватися», - зауважив організатор агровиставки Олександр Погребний.

Нагадаємо, захід триватиме 7-9 вересня. 7 та 8 вересня відвідувачі виставки «АГРО-Вінниця» зможуть безкоштовно доїхати до локації. Автобуси курсуватимуть за маршрутом: «Центральний автовокзал – Міжнародний аеропорт «Вінниця». Від Центрального автовокзалу автобуси виїжджатимуть о 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 та 16:30.

З міжнародного аеропорту «Вінниця» у зворотному напрямку автобуси відправлятимуться за наступним графіком: 9:30, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30:14:30, 15:30, 17:30 та 18:30.

Олеся Рудницька

7 вересня, 2021