Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на Вінниччині

Новини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на Вінниччині

В Державному Історико-культурному заповіднику «Буша», що на Вінниччині, експонують українські старожитності. «Хустка тернова – мамина мова» так називається виставка, яку розмістили у художньому музеї селі Буша, що у Вінницькій області.

У державному історико-культурному заповіднику «Буша», що на Вінниччині, експонують українські старожитності. «Хустка тернова – мамина мова» - так називається виставка, яку розмістили у художньому музеї селі Буша, що у Вінницькій області.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегом і важливим ритуальним предметом. Сьогодні хустка – доволі популярний предмет у гардеробі сучасної жінки, але вже скоріш, як яскравий і модний аксесуар, що не несе в собі сакрального значення. То може, повернемось до витоків, до забутої жіночої містики…», - говорять організатори.

Відкрили експозицію минулого тижня. Відвідувачі відгукуються про представлені екземпляри із захопленням, згадують дитинство, коли матусі відкривали шафу і обирали відповідно до того чи іншого приводу.

До речі, українки хустки не зав‘язували, а «завивали» - тобто закладали певним чином.

Гостей чекатимуть на виставці до 3 березня, тож бажаючі можуть з‘їздити в Бушу і насолодитись не лише місцевими краєвидами, але цікавою експозицією старожитностей.

Новини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на ВінниччиніНовини Вінниці / Виставка «Хустка тернова – мамина мова» проходить на Вінниччині