Вирок по замовному вбивству зятя: чоловіка засуджено до 14 років

Новини Вінниці / Вирок по замовному вбивству зятя: чоловіка засуджено до 14 років

Колегія суддів Вінницького міського суду до 14 років ув’язнення засудила жителя Немирова, якого визнано винним у замовленні вбивства. Його зятя знайшли з вогнепальним пораненням голови у червні 2014-го у власному автомобілі Daewoo.

У відділі комунікації поліції Вінниччини нагадують, що майже одразу після вбивства оперативники затримали виконавця злочину, а замовника – у день похорону на кладовищі. 

Між тестем і зятем давно склались неприязні родинні стосунки. І тесть неодноразово погрожував зятю. Для реалізації намірів тесть запропонував 1200 доларів виконавцю, дав йому мобільний телефон для зв’язку та обріз мисливської рушниці… 

Слідством встановлено, що після вбивства виконавець повернув замовнику зброю та телефон, яких той позбувся. Обріз замовник злочину викинув у водойму, а телефон сховав у металевій трубі паркану.

Підозрюваному в організації вбивства обрали запобіжний захід – тримання під вартою та направили на проходження судово-психіатричної експертизи. Поки тривала експертиза, термін ухвали суду щодо перебування підозрюваного під вартою скінчився і з медичної установи його відпустили. Чоловік зник. Після кількох років переховування на території сусідньої держави, зловмисника затримали правоохоронці та передали правосуддю. 

Колегія суддів підсудного визнала винним вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство), та призначила йому покарання у вигляді 14 років позбавлення волі. 

Макс Мельник

1 жовтня, 2021