Вирізали серце й печінку: у Вінниці суд виніс вирок двом молодикам за жорстоке вбивство товариша

Новини Вінниці / Вирізали серце й печінку: у Вінниці суд виніс вирок двом молодикам за жорстоке вбивство товариша

Вінницький міський суд 10 березня оголосив вирок двом раніше судимим молодикам за умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю. Злочин було скоєно ще у 2018 році. Один з обвинувачених на той час був неповнолітнім.

Вінницький міський суд 10 березня оголосив вирок двом раніше судимим молодикам за умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю. Злочин було скоєно ще у 2018 році. Один з обвинувачених на той час був неповнолітнім.

Разом зі своїм товаришем хлопці розпивали спиртне вдома в одного з підсудних. Там між ними виник незначний конфлікт, який закінчився трагічно. Шокуючі подробиці вбивства розповідають у пресслужбі міського суду.

Двоє зловмисників затягли потерпілого до кімнати, де знущалися над ним протягом кількох годин. Хлопця били ногами й руками по тулубу та голові, заливали в рот одеколон та столовий оцет, роздягнули та кидали в нього шприц. А неповнолітній обвинувачений після цього засунув металеву вилку в анальний отвір хлопцю, поки другий молодик кухонним ножем робив надрізи на ногах та куприку потерпілого.

Коли хлопець знепритомнів, обвинувачені продовжили пиячити та веселитись. А через кілька годин вони кухонним ножем почергово розрізали потерпілому живіт і груди, вирізали серце й печінку.

"Після скоєного, обвинувачені спокійно ходили населеним пунктом та розповідали знайомим, що вони «замочили» потерпілого. Суд ретельно дослідив всі надані сторонами докази. В суді був допитаний лише один з обвинувачених, інший відмовився давати показання протягом досудового слідства та судового розгляду. Кожен з них намагався перекласти провину на співучасника, заперечуючи свою причетність до скоєння вбивства та розповідаючи досить детально про дії спільника. Вирішуючи питання про призначення обвинуваченим покарання, суд взяв до уваги те, що чоловіки, раніше судимі, за місцем проживання та навчання характеризуються негативно, мають схильність до скоєння злочинів.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд визнав винними 24-річного молодика та 19–річного хлопця, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім (обставина, що пом’якшує покарання) у вчиненні злочину, передбаченого п. п. 4, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України та призначив їм покарання у вигляді довічного позбавлення волі та 15 років позбавлення волі відповідно. Також, суд залишив без змін раніше обраний обвинуваченим запобіжний захід у виді тримання під вартою до набрання вироку законної сили. Наразі, вирок ще не набрав законної сили", - йдеться у повідомленні пресслужби суду.

Сергій Маламура

11 березня, 2021