Випив з односельцем та поцупив його «шістку»: у селі на Вінниччині затримали автокрадія

Новини Вінниці / Випив з односельцем та поцупив його «шістку»: у селі на Вінниччині затримали автокрадія

У Тиврівському районі на Вінниччині 11 листопада поліція затримала підозрюваного у викраденні автомобіля. З’ясувалось, що «шістку» у потерпілого поцупив, а точніше просто взяв без дозволу його ж знайомий та односелець з яким перед тим вони влаштували застілля. Тепер чоловікові загрожує до 5 років ув’язнення.

У Тиврівському районі на Вінниччині 11 листопада поліція затримала підозрюваного у викраденні автомобіля. З’ясувалось, що «шістку» у потерпілого поцупив, а точніше просто взяв без дозволу його ж знайомий та односелець, з яким перед тим вони влаштували застілля. Тепер чоловікові загрожує до 5 років ув’язнення.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області, у понеділок до правоохоронців звернувся 33-річнний житель села Іванківці та розповів, що зник його автомобіль «ВАЗ 2106», який він залишив на подвір’ї.

Знайти авто та його викрадача виявилось неважко: «ВАЗ» стояв за пів кілометра від будинку потерпілого, а підозрюваний намагався замінити пробите колесо.

«Як згодом з’ясувалось, затриманий – 28-річний односелець та знайомий потерпілого. Після спільного застілля чоловіки пішли по домівках. Через деякий час правопорушник повернувся до товариша та взяв без дозволу його автомобіль. В крові молодика працівники поліції виявили 2.77 проміле алкоголю. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння на викрадача склали адміністративний протокол. У 2019 році він притягувався до адмінвідповідальності за аналогічне порушення. Пояснити свій вчинок чоловік не зміг», - зазначають у поліції.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). За таке правопорушення передбачено до 5 років позбавлення волі.

Сергій Маламура

12 листопада, 2019