Випускник вінницької «політехніки» створив власний бізнес у Лондоні

Новини Вінниці / Випускник вінницької «політехніки» створив власний бізнес у Лондоні

Тульчинець Володимир Козловський закінчив Вінницький технічний університет. Нині інженер з Вінниці має власний бізнес у Лондоні.

Тульчинець Володимир Козловський закінчив Вінницький технічний університет. Нині інженер з Вінниччини має власний бізнес у Лондоні. Ще й який...

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Його називають великим майстром ремонту. Він допомагає багатим людям Лондона - вихідцям із СНД -  впоратись з усіма побутовими проблемами: від ремонту в будинку і налагодження кондиціонерів до відновлення пароля від інтернету. Ключове слово в його роботі - «швидко». У місті, де вивезення сміття доводиться чекати тиждень, а візиту сантехніка все життя, це безцінно»,  - повідомляють в пресслужбі ВНТУ.

Подолянин не перший, хто створив в столиці Великої Британії свою мережу зі сантехніків, електриків, будівельників, прибиральників, які виконують свою роботу якісно і швидко, а не як зазвичай у Сполученому Королівстві.

«Друзі запропонували поїхати до Англії повчити англійську мову. Це було 19 років тому. Я сказав: «Так, цікаво». Потрапив в англійську родину, в якій провів чудові два тижні. 20-річному хлопцю жити одному в Лондоні на самозабезпеченні - це ж так здорово! Я відразу знайшов роботу в маленькій кав'ярні, а вечорами займався тим, що ремонтував лептопи та мобільники. Я все життя чомусь вчуся, ніколи не зупиняюся, технар і за освітою, і за покликанням», - розповідає про себе майстер.

Нині фірма Володимира покриває дуже широкий спектр послуг: заощаджує час та сили клієнтів, вирішуючи побутові завдання — все, що стосується будівництва, інтернету, машини, сервісу.

«Зібралася така хороша команда субпідрядників-друзів. Субпідрядники, які стали друзями, або друзі, які стали субпідрядниками».

Але спершу Володя працював перекладачем для одного олігарха.

«У мене завдяки йому з'явилися контакти - його друзі. У когось не працював телевізор, комусь потрібно було підключити інтернет, "підкрутити" тарілку. Так і пішло. Плюс з'явилися не тільки ті, на кого працювати, але ті, з ким працювати. Я познайомився з хорошими сантехніками, електриками, мулярами. У Великій Британі велика проблема - немає хороших фахівців. Я зазвичай виїжджаю перший, якщо щось трапляється. З нескладними поломками намагаюся впоратися сам - у мене багато різного устаткування в машині. Можу, наприклад, припинити витік в бойлері, поставити заглушки і покликати сантехніка, який зробить іншу роботу. Словом, я "зупиняю" руйнування будинку, а проблему вирішують фахівці. Я люблю працювати з клієнтами, які чітко знають, що їм потрібно. Правильно поставлене ТЗ, як говорили у нас в політеху, це вже 80% твоєї доповіді». - повідомляє інженер.

Марина Карабай

11 лютого, 2020