Винуватець смертельної ДТП на Вінниччині. в якій загинули четверо, має відбути повний строк покарання

Новини Вінниці / Винуватець смертельної ДТП на Вінниччині. в якій загинули четверо, має відбути повний строк покарання

Вирок винуватця смертельної ДТП на Вінниччині злишили без змін. Верховний Суд України своєю постановою від 10 січня 2019 залишив без змін вирок Калинівського районного суду та ухвалу Вінницького апеляційного суду.

Вирок винуватцю смертельної ДТП на Вінниччині злишили без змін. Верховний Суд України своєю постановою від 10 січня 2020-го залишив без змін вирок Калинівського районного суду та ухвалу Вінницького апеляційного суду.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Мова йде про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася в серпні 2017 року поблизу села Сальника і в якій загинули четверо молодих людей.

Пара наречених та двоє їхніх друзів поверталися додому, на Хмельниччину, після відпочинку поблизу Черепашинець. Вони їхали на автомобілі Daewoo Lanos, коли перед ними вискочив Mercedes E-320.

У вироку суду зазначено, що Mercedes рухався зі швидкістю 140,4-148,2 км/год, водій не впорався з керуванням, виїхав на зустріну смугу.

Внаслідок зіткнення автомобілей водій та пасажири Lanos - молоді люди віком від 23 до 29 років - отримали травми, несумісні з життям.

Калинівський районний суд визнав винним водія Mercedes Benz у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України та засудив його до 9 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.