Використали майже 20 тисяч літрів дезрозчину: як у під'їздах вінницьких багатоповерхівок борються з коронавірусом

Новини Вінниці / Використали майже 20 тисяч літрів дезрозчину: як у під'їздах вінницьких багатоповерхівок борються з коронавірусом

У Вінниці управляючі компанії, які обслуговують багатоповерхівки, налагодили регулярну дезінфекцію під’їздів та кабін ліфтів. Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької міськради.

У Вінниці управляючі компанії, які обслуговують багатоповерхівки, налагодили регулярну дезінфекцію під’їздів та кабін ліфтів. Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької міськради.

Інформацію про графіки прибирання можна отримати у старших по будинках. Прибирання проводиться  раз на добу. Комунальники протирають поверхні дверей та запірних пристроїв; поштових скриньок та підвіконня; поручні на сходинкові марші; миють кабіни ліфтів, обробляють пульти та кнопки виклику; обприскують стінові панелі та підлоги за допомогою оприскувача.

«Для ефективного реагування і вжиття невідкладних заходів щодо попередження виникнення та розповсюдження захворювання на території міста управляючими компаніями за рекомендацією МОЗ України використовуються наступні дезінфікуючі засоби: Соліклор, Жавель-Клейд, Санітаб, Еконорм, Полідез та інші. Про всю проведену роботу по під’їздах управляючі компанії інформують старших по будинку, тож мешканці можуть у них уточнювати всі питання щодо прибирання», - розповів директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

За його словами, поточного тижня управляючі компанії використали уже майже 20 тисяч літрів дезінфікуючого розчину.

Наразі таку роботу налагодили управляючі компанії, які обслуговують 1214 будинки, в яких нараховується 5490 під’їздів.

У будинках, де створено ОСББ, питання регулярності прибирання та використання дезінфікуючих засобів вирішують мешканці на рівні голови ОСББ.