Вийшов з ладу: на Вінниччині затримано викрадача-невдаху

Новини Вінниці / Вийшов з ладу: на Вінниччині затримано викрадача-невдаху

До 8 років ув’язнення світить 24-річному жителю Хмільницького району Вінниччини, якого підозрюють у викраденні сусідського скутера. Молодий чоловік скористався транспортним засобом, але той зламався на пів дороги до «місця» призначення», куди викрадач намагався дістатися. І довелося кинути техніки та йти пішки… Чи врахує це слідство та суд?..

До 8 років ув’язнення світить 24-річному жителю Хмільницького району Вінниччини, якого підозрюють у викраденні сусідського скутера. Молодий чоловік скористався транспортним засобом, але той зламався на півдороги до «місця призначення», куди викрадач намагався дістатися. І довелося кинути техніки та йти пішки… Чи врахує це слідство та суд?..

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, до місцевих правоохоронців звернуся 50-річний житель села Голодьки. У людини 19 травня з подвір’я власного домогосподарства вкрали скутер Suzuki.  

За кілька годин поліцейські розшукали транспортний засіб на узбіччі дороги в сусідньому селі та встановили зловмисника, причетного до правопорушення.

Ним виявився раніше судимий 24-річний місцевий житель. У вчиненому хлопець зізнався. Він розповів, що вночі викрав скутер, аби поїхати у сусіднє село. Після того, як транспортний засіб вийшов з ладу, зловмисник залишив його на узбіччі дороги.

Техніку повернуто власникові. Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом), що передбачає до 8 років позбавлення волі.

Слід зауважити, що у більшості спонтанних випадків крадіжок вживаної техніки, вона «глохне» у дорозі, а зловмисники швидко знаходяться.

Макс Мельник

20 травня, 2020