Вибухи у Росії: поблизу Бєлгорода загорівся склад з боєприпасами, у Курську та Воронежі чули «хлопки»

Новини Вінниці / Вибухи у Росії: поблизу Бєлгорода загорівся склад з боєприпасами, у Курську та Воронежі чули «хлопки»

У той час як росіяни обстрілюють невеличкі прикордонні села зі свого боку кордону та заявляють, що то Україна, подалі від кордону у РФ палають склади з боєприпасами та працює ППО. Лише цієї ночі одразу у трьох областях Росії були вибухи.

У селі Стара Нелідовка Бєлгородської області загорівся склад з боєприпасами. Було щонайменше чотири вибухи. Житлова забудова не постраждала. Про це повідомив губернатор Бєлгородщини В’ячеслав Гладков. За його словами, відкритий вогонь вже ліквідований.

Зазначимо, Бєлгородська області є головними перевалочним пунктом для перекидання російських військ та техніки в Україну. А склад розташовано у 25 км від Бєлгорода.

Також серія вибухів 27 квітня прогриміла у російських містах Курськ і Воронеж. Місцева влада стверджує, що це працювала протиповітряна оборона РФ.

Зазначається, що в Курську (120 км від кордону) звуки вибухів були як у центрі міста, так і на околицях. Одна із мешканок нібито отримала відповідь від міської екстреної служби, що «в місті працюють системи ППО». А губернатор Роман Старовойт заявив про збиті БПЛА.

Водночас два вибухи також зафіксували біля мікрорайону Шилово у Воронежі (300 км від кордону), пише пропагандистське агентство ТАРС із посиланням на помічника оперативного чергового місцевого відділу цивільної оборони й надзвичайних ситуацій.

Відомо, що мікрорайон розташований біля військового аеродрому Балтімор поряд із Воронежем. РосЗМІ поспішили уточнити, що від місця НП до кордону з Україною приблизно 300 кілометрів.

Олег Верлан

27 квітня, 2022