Вибухам поблизу Джанкоя у Криму росіяни знайшли виправдання

Новини Вінниці / Вибухам поблизу Джанкоя у Криму росіяни знайшли виправдання

Вранці 16 серпня в анексованому Криму пролунали вибухи, після яких у Джанкойському районі здійнявся густий чорний дим. Детонація боєприпасів триває протягом кількох годин. Окупаційна влада знайшла суперечливе пояснення «феєрверку» у загорянні на майданчику для тимчасового зберігання снарядів.

Ранок у Криму виявився напрочуд цікавим. І яскравим.

Один із лідерів Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров, о 07:41 написав, що «влучили у сховище боєприпасів, звуки від вибухів далеко прокочуються степом».

«Крыминформ» уточнив: «За попередньою інформацією, у Джанкойському районі сьогодні вранці сталося одразу дві НП: пожежа на трансформаторній підстанції в Джанкої та детонація на складі боєприпасів у селищі Майське. Джерела Кримінформу в екстрених службах цю інформацію підтверджують».

Місцеві телеграм-канали поділились численними відео «салютів».

Російська влада не визнала удар з боку ЗСУ, пояснюючи вибухи халатністю.

«16 серпня в районі населеного пункту Майське (Джанкойський район) сталося загоряння на території обвалованого майданчика тимчасового зберігання боєприпасів однієї з військових частин. В результаті загоряння сталася детонація боєприпасів, що зберігалися», - йдеться в повідомленні російського РБК.

У свою чергу, «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що в результаті детонації на складі боєприпасів постраждало дві людини.

«Їхньому життю нічого не загрожує. Оточена п'ятикілометрова територія, йде евакуація людей, які проживають поруч зі складами», - заявив він.

Зазначимо, росіяни так пишалися ППО у Криму, завіряючи, що півострів надійно захищено, що навіть після вибухів у Севастополі, Саках і Джанкої не здатні визнати суттєві проблеми. Проте це не настільки важливо, як знищення боєприпасів ворога, адже наразі у цьому компоненті він значно переважає ЗСУ.

Олег Верлан

16 серпня, 2022