Вибух від Go_A та кавери на «Шум»: український гурт мав бути другим на Євробаченні, але через журі став лише п’ятим (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вибух від Go_A та кавери на «Шум»: український гурт мав бути другим на Євробаченні, але через журі став лише п’ятим (ВІДЕО)

Український гурт Go_A успішно виступив на Євробаченні-2021, зайнявши, як і пророкували букмекери після півфіналів, підсумкове п'яте місце. Втім, як показали результати голосування глядачів, вони могли б зайняти друге місце у шоу, якби не бали від журі, що визначає кожна країна.

Український гурт Go_A успішно виступив на Євробаченні-2021, зайнявши, як і пророкували букмекери після півфіналів, підсумкове п'яте місце. Втім, як показали результати голосування глядачів, вони могли б зайняти друге місце у шоу, якби не бали від журі, що визначає кожна країна.  

Напередодні в Роттердамі завершився пісенний конкурс. Український гурт Go_A підірвав глядачів своїм ефектним виступом. Наші виконавці мали би всі шанси зайняти друге місце у конкурсу, якби у конкурсі враховувались лише голосування глядачів. Загальний бал від журі склав 97 балів, в той час як бал від глядачів – 267! Більшу кількість балів від фанатів зміг отримати лише італійський гурт-переможець Євробачення-2021 Måneskin – 318 балів.

Але через те, що журі дали невелику кількість балів Україні, то загальний бал склав 364. В той час як в Італії – 524, у Франції – 499, Швейцарії – 432 і в Ісландії – 378.

Згідно з результатами лише глядацького голосування, список лідерів Євробачення-2021 є наступним: Італія – 318 балів, Україна – 267 балів, Франція – 251 бал, Фінляндія – 218 балів, Ісландія – 180 балів, Швейцарія та Литва – по 165 балів.

Глядачі Євробачення-2021 та прихильники гурту Go_A в інстаграмі зазначають, що бали від суддів вже давно негативно впливають на загальні результати конкурсантів з різних країн. Адже дуже часто країни віддають бали не за талант виконавця, а за «сусідство» чи інші дружні стосунки:

  • "Глядачі своє слово сказали дуже красномовно. А в журі якесь панібратство між сусідами";
  • "Судді знову відзначились";
  • "Треба прибирати те голосування журі, справедливо проголосували лічені країни! Треба, щоб глядачі все вирішували! Дякую нашому неймовірному гурту! Ви найкращі!!! Прекрасні, неповторні!";
  • "Для мене перше місце розділили Måneskin і Go_A! За перших я голосовала смс-повідомленням, а за других – душою і серцем! Судді знову проголосували нечесно. Як і в 2018 році Меlovin за глядацьким голосуванням посів 7 місце";
  • "Глядачів не купиш!";
  • "Це дуже крутий результат!!!! Якби не жюрі...";
  • "Ох!!! Та вони заслуговували щонайменше на 2 місце!!! Але жюрі вело себе не набагато краще, ніж у 2018";
  • "А також 2 місце у першому півфіналі!!!";
  • "І це шикарний результат! Другі з-поміж усіх. Нашуміли добряче. Конопелечки сіють в кожній країні тепер".

«Шум» настільки вразив, що неймовірні кавери на Go_A співають навіть на іншому кінці світу – в Австралії. Відповідні відео розмістили на YouTube. Композицію Go_A заспівали як дорослі, так і діти.

Варто зазначити, що кавери записують не тільки жителі України, але й зарубіжних країн. Відомо, що веснянка, що стала основою пісні «Шум», вперше була створена етнографами у 1856 році.

Учасниці від Австралії Montaigne не вдалося приїхати на Євробачення 2021 через карантин, тому вона показала номер на пісню Technicolor онлайн. Крім того, співачка підтримала на конкурсі український гурт Go_A і поділилася кавером на їхній трек.