Втрати окупантів під час війни в Україні орієнтовно складають 5300 військових - Маляр

Новини Вінниці / Втрати окупантів під час війни в Україні орієнтовно складають 5300 військових - Маляр

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр оприлюднила сумарні орієнтовні втрати ворога станом на 6-у годину 28 лютого. Вони не тільки демонструють провал путінського наступу, а й перекреслюють міф про міць другої за чисельністю армії світу.

Отже, за чотири доби війни збито 29 російський літаків, 29 гелікоптери, 191 танки, знищено 816 бойових броньованих машин, 74 гармати, 1 ЗРК «Бук» (хоча вчора повідомлялося про ще два), 21 установку «Град», 291 одиницю автотехніки, 60 цистерн, 3 БпЛА ОТР, 2 кораблі, 5 засобів ППО. Втрати особовий склад орієнтовно 5300 (уточнюється).

«Інформація орієнтовна і може уточнюватись, оскільки ії вкрай складно отримувати після бою, адже командири насамперед зосереджуються на веденні бою.

Крім того інформацію ми можемо отримати лише по завершенню бою, а бої бувають вкрай тривалі у часі. Надходження даних може відбутись наступного дня, а іноді і через день.

Крім того, якщо бій тривав вночі, і розпочався в одну календарну дату, а завершився в іншу, то доволі складно відділити у яку саме добу стались ті чи інші втрати», - пояснила Г.Маляр.

Як повідомляють Сухопутні війська ЗС України, в порушення норм Міжнародного гуманітарного права вночі окупанти підступно нанесли ракетний удар по житлових будинках в містах Житомир та Чернігів.

«Разом з тим, усі спроби російських загарбників щодо досягнення мети військової операції зазнали невдачі. Вдається успішно відбивати атаки батальйонно-тактичних груп ще на підступах, заставляючи ворога відмовлятися від наступу.

Станом на сьогодні, артилерійським вогнем тільки однієї з українських бригад знищено понад 5 колон ворожої техніки та живої сили противника», - йдеться у повідомленні.

До речі, Українське держпідприємство «ДержККБ «Луч» передало українським військовим всю продукцію, підготовлену на експорт - десятки противотанкових ракетних комплексів «Скіф» та «Корсар».

В Україну повернуться наші піхотинці з Французького іноземного легіону. Досвідчені бійці, які пройшли десятки гарячих точок. Їх відпустили захищати Батьківщину у повному бойовому екіпіруванні.

Олег Верлан

28 лютого, 2022