ВПО на Вінниччині можуть зареєструватись на отримання грошової допомоги

Новини Вінниці / ВПО на Вінниччині можуть зареєструватись на отримання грошової допомоги

Громадська організація «ВІСь», у співпраці з благодійним фондом Солідар Свісс Україна, оголошує про старт реєстрації для отримання грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на Вінниччині. Ця ініціатива є частиною проєкту "Гуманітарне реагування в Україні II", який отримав фінансову підтримку від Swiss Solidarity (Швейцарія) та Solidar Suisse.

Грошову допомогу можуть отримати ВПО, які відповідають таким критеріям:

- Переїхали з Луганської, Донецької, Харківської, Сумської, Чернігівської, Херсонської, Дніпропетровської, Одеської, Київської, Миколаївської, Запорізької або Полтавської областей або міста Києва.
- Мають статус ВПО, отриманий після 24 лютого 2022 року.
- Зареєстровані та проживають на Вінниччині.
- Мають підтверджену інвалідність І або II групи.
- Не отримували грошову допомогу від міжнародних фондів протягом останніх 3 місяців.

Сума виплати становить 3 600 гривень на місяць на одну особу протягом трьох місяців, що складає загалом 10 800 гривень на одну особу. Грошову допомогу отримують всі члени домогосподарства, до якого належить зареєстрована особа.

У додаток до цього, існує дотація на підготовку до зими в розмірі 6 000 гривень на домогосподарство.

Реєстрація на отримання грошової допомоги почалася з сільських районів Вінницької області. Перша реєстрація відбулася 12 березня 2024 року в Уланівській громаді, а наступні плануються у Жмеринській та Барській громадах.

У разі будь-яких питань звертайтеся на Лінію звернень в робочі дні з 10:00 до 17:00 за номерами телефонів: +380661009064, +380687973161.