Вп’яте на одні граблі: Арестович не знає одного чи кількох російських генералів знищено під час удару по аеродрому на Херсонщині

Новини Вінниці / Вп’яте на одні граблі: Арестович не знає одного чи кількох російських генералів знищено під час удару по аеродрому на Херсонщині

Радник голови ОПУ Олексій Арестович під час брифінгу повідомив, що ворог частково підтягнув резерви – це і мобілізовані з ОРДЛО, і курсанти військових закладів. Основні напрямки активності окупантів – південь і схід України. Втім, у ЗСУ з’ясовують одного чи більше російських генералів знищено на Херсонщині.

Окупанти під Києвом суттєво знизили інтенсивність наступальних дій і взялися укріплюватися на своїх позиціях. Натомість основні зусилля ворога наразі сконцентровані на захопленні Маріуполя та виході на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

«Протягом доби суттєвих змін в чисельності або характері бойових дій противника не відбулося. Ця і попередня доба — це укріплення противника на позиціях, які він займає з намаганням поповнити матеріальні запаси і маленьких тактичних дій на покращення свох позицій, які своєчасно припиняються ЗСУ. Це стосується напрямків Києва, Сум, Чернігова, Харкова», - підкреслив Арестович.

Водночас на схід та південь України окупанти кинули основні сили. Йдеться, насамперед, про зону ООС, багатостраждальне місто Маріуполь, Херсонський та Миколаївський напрямки. При цьому впродовж останньої доби активних боїв там не відбувалося - за винятком бойових дій, що розгорнулися під містом Ізюм на Харківщині. І там окупанти продемонстрували, наскільки в них реально кепські справи.

«Під Ізюмом росіяни кинули в бій учбові підрозділи ЗС РФ, які зазнали поразки. Вони частково знищені, частково взяті в полон, частково розсіяні. Я хочу зазначити, що у військовій історії, в воєнній справі коли кидають курсантів на основні напрямки, зі школи молодших спеціалістів - це означає майже розгром», - підкреслив радник ОП.

Тепер з дещо кумедного. ЗСУ знову рознесли позиції окупантів на аеродромі в Чорнобаївці під Херсоном. Цього разу знищено командний пункт 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ разом з її командувачем.

Ця армія відповідала за створення і забезпечення «збройних сил» ОРДЛО.

«Аеродром у Чорнобаївці Херсонської області, який росіяни використовують під свій командний пункт і місце збору літаків, знову порадував нас результатом. ЗСУ знову завдали удару по цьому аеродрому. За попередніми даними, знищили передовий командний пункт 8-ї загальновійськової армії РФ Південного військового округу», – повідомив Арестович.

Він зазначив, що за попередніми даними командувача 8-ї загальновійськової армії РФ ліквідовано. Не виключено, що не він один: є підстави вважати, що разом із ним могли бути знищені ще кілька російських генералів. Наразі інформація перевіряється. Додамо, цю ділянку ЗСУ накривають вогнем в вп'яте. І кожного разу результативно. 

Олег Верлан

18 березня, 2022