Володимир Гройсман у Вінниці назвав вимоги до майбутнього керівника «Нафтогазу»

Новини Вінниці / Володимир Гройсман у Вінниці назвав вимоги до майбутнього керівника «Нафтогазу»

Участь у конкурсі на посаду керівника НАК «Нафтогаз України» можуть брати всі охочі, відбір буде публічним і відкритим. На цьому сьогодні у Вінниці наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Участь у конкурсі на посаду керівника НАК «Нафтогаз України» можуть брати всі охочі, відбір буде публічним і відкритим. На цьому сьогодні у Вінниці наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Він нагадав, що контракт з головою Правління НАК «Нафтогаз» Андрієм Коболєвим завершується 22 березня.

«Цей контракт був укладений у 2016 році за день-два до призначення нашого Уряду тодішнім міністром економіки і він передбачав низку умов, які не влаштовують ні українське суспільство, ні Уряд», - сказав Прем’єр.

За його словами, йдеться про можливість виплати зарплати менеджменту у 3-4 рази більшої, ніж в аналогічних державних компаніях Євросоюзу. Крім того, в контракті немає жодної конкретної визначеної мети чи цілі, якої має досягти менеджмент компанії.

«Тому новий контракт можна заключити на нових умовах: заробітна плата має бути не захмарною, а ринковою, реальною. Друге – мають бути визначені дуже конкретні завдання для менеджменту: відокремлення газотранспортної системи державної власності, пошук міжнародного партнера на спільний транзит газу і продовження транзиту з 20 січня. Ще одне завдання, яке ми ставимо перед «Нафтогазом» - кардинально збільшити видобування українського газу. Для того, щоб ми змогли відмовитись від імпорту і це зможе вплинути на зниження ціни на газ. Ця вимога буде чорним по білому прописана в новому контракті», - запевнив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, вчора Уряд оголосив про проведення публічного конкурсу на заміщення посади голови Правління НАК «Нафтогаз України» із 23 березня. Водночас чинний глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що це рішення нібито суперечить українському законодавству.