Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)

Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)

Традиційно офіційна частина відзначення Дня Європи у Вінниці розпочалась сьогодні, 18 травня, із танцювального флешмобу – вальсу у виконанні понад двохсот пар на майдані Незалежності.

Традиційно офіційна частина відзначення Дня Європи у Вінниці розпочалась сьогодні, 18 травня, із танцювального флешмобу – вальсу у виконанні понад двохсот пар на майдані Незалежності.  

Потім тут урочисто підняли прапори України та Євросоюзу, виступили місцеві посадовці та почесні гості свята.

Ще жодного разу, працюючи у Києві, не пропустив День Європи у Вінниці екс-мер міста, нинішній Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Він нагадав, як 12 років тому у Вінниці визначили, що День Європи для міста – не просто символічне свято, а прагнення до європейських цінностей та стандартів життя:

«Ми з вами довели, що якщо чогось хочемо, якщо ми об’єднані, якщо віримо один одному, то ми можемо змінювати наше життя власними зусиллями. Сьогодні Вінниця по праву є одним із лідерів України у багатьох сферах. Я глибоко переконаний, що багато чого з того, що ми зробили у Вінниці, ми маємо зробити по всій країні. Так, це не просто. Але я вірю в те, що ми й далі будемо робити все для того, щоб наближати Україну до єдиної європейської родини».

Вітаючи вінницьку громаду, голова ОДА Валерій Коровій нагадав, що місто стало неформальною європейською столицею України під час святкування Дня Європи. Окремо дякував за це Прем’єру:

«З тими викликами які стоять перед Україною, йому потрібна наша підтримка. Хай процвітає місто, хай процвітають наші жителі і хай всіх оберігає Господь Бог!».

Міський голова Сергій Моргунов коротко прозвітував про те, що змінилося у Вінниці за рік – від минулого Дня Європи:

«Вінниця стала одним із перших великих міст України, де утворилася об’єднана територіальна громада. У разом ми розробили концепцію інтегрованого розвитку міста до 2030 року. За цей рік було побудовано два потужних підприємства».

Далі Глава Уряду разом з деяким міністрами та народними депутатами пройшлись центральними вулицями Вінниці, де вирувало святкування. Йшли довго, бо охочих зробити селфі та поспілкуватися з Володимиром Гройсманом було багато. Разом з ними святкові локації оглядали поважні іноземні гості: два Посли - Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс та Республіки Молдови Руслан Болбочан, Представник України у Євросоюзі Микола Точицький,  багато інших дипломатів та гостей із закордонних міст та регіонів, з якими співпрацює Вінниця.   

Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)Новини Вінниці / Володимир Гройсман на відкритті Дня Європи у Вінниці: «Багато з того, що ми зробили тут, ми маємо зробити по всій країні» (ФОТО)
Сергій Маламура

18 травня, 2019