Водій без посвідчення вирішив підкупити вінницьких патрульних трохи меншою за штраф сумою

Новини Вінниці / Водій без посвідчення вирішив підкупити вінницьких патрульних трохи меншою за штраф сумою

В селищі Муровані Курилівці Вінницької області 9 вересня патрульні зупинили 33-річного водія мікроавтобуса Peugeot. Як виявилося, ще рік тому суд позбавив чоловіка водійських прав. Аби спокійно «розійтись» кермувальник запропонував поліцейським 15 тисяч гривень хабара. Вартові доріг викликали слідчо-оперативну групу. Так водій став фігурантом кримінальної справи.

В селищі Муровані Курилівці Вінницької області 9 вересня патрульні зупинили 33-річного водія мікроавтобуса Peugeot. Як виявилося, ще рік тому суд позбавив чоловіка водійських прав. Аби спокійно «розійтись», кермувальник запропонував поліцейським 15 тисяч гривень хабара. Вартові доріг викликали слідчо-оперативну групу. Так водій став фігурантом кримінальної справи.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, у селищі патрульні з’ясували, що жмеринчанина суд позбавив права керування транспортними засобами ще у вересні минулого року через те, що їздив напідпитку.  

Цього разу вартові доріг склали протокол за статтею 126 КУпАП, яка передбачає штраф в розмірі 20400 гривень. Водій запропонував компроміс - менше суму, але одразу і без «паперів».

Чоловіка неодноразово попередили про кримінальну відповідальність за пропозицію хабара, але він не продовжував намагатися підкупити патрульних. Тоді ті викликали колег.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено до 4 років позбавлення волі.

На водія автомобіля поліцейські склали протоколи за ч.4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Макс Мельник

10 вересня, 2021