В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун похвалила Вінниччину за телемедицину

Новини Вінниці / В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун похвалила Вінниччину за телемедицину

Сьогодні, 25 квітня, в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook навела Вінницьку область як приклад успішного впровадження телемедицини. За словами в.о. міністра, на Вінниччині торік вдалося виявити 830 випадків гострого інфаркту міокарда саме завдяки телемедицини. Це — на 60% більше, ніж до впровадження нових технологій.

Сьогодні, 25 квітня, в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook навела Вінницьку область як приклад успішного впровадження телемедицини. За словами чиновниці, на Вінниччині торік вдалося виявити 830 випадків гострого інфаркту міокарда саме завдяки телемедицини. Це — на 60% більше, ніж до впровадження нових технологій.

«Але головне — це на 60% більше врятованих життів. Усіх пацієнтів терміново госпіталізували і надали необхідну допомогу. Без цієї технології, дуже ймовірно, що ці 830 людей не дізналися б про свій діагноз вчасно, не отримали б належну допомогу та мали б набагато менше шансів вижити», - пише Уляна Супрун.

Вінниччина, за її словами, стала прикладом впровадження таких технологій, коли медики мають можливість швидко отримати фахову консультацію вузькопрофільних колег.

«Консультували лікарі телеметричного підрозділу Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Протягом 2018 року вони провели майже 18 тисяч дистанційних консультацій за електрокардіограмами пацієнтів щодо можливих розладів серцево-судинної системи. Чи встигли вони б так само швидко закрити всі ці виклики? Питання риторичне. Вінницька область стала підтвердженням міжнародного досвіду: телемедицина — один із найкращих способів надавати медичні послуги, коли у вузькопрофільних медиків немає можливості бути біля пацієнта вчасно. Передусім це стосується мешканців сільської місцевості», - зазначає Уляна Супрун.

Вона також повідомила, що завдяки співпраці МОЗ України і Світового банку у проекті Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей у Вінницькі області було придбано 311 телеметричних пристроїв та 2 приймальні станції, 20 ЕКГ – апаратів з функцією телеметрії.